onsdag 8 maj 2024

inloggad som

IT-bolag på offensiv förvärvar konkurrent i Malmö

|  , ,
|  

Stockholmsbaserade Qlosr meddelade nyligen att man avser att noteras på NGM Nordic SME genom ett omvänt förvärv av noterade Archelon. Affären värderas till 190 miljoner kronor. Nu kommer nästa steg i bolagets offensiv med en avsiktsförklaring om att förvärva Malmöbolaget Vibration IT.

– Vi har jobbat med Vibration IT tidigare och tycker de är fantastiska människor, det är grunden till all god affärsverksamhet. Men det är kopplat till att första affären blir av, vilket den med stor sannolikhet blir, men det finns alltid en del om och men, säger Jonas Norberg, vd på Qlosr. 

De senaste åren har Qlosr haft en stark organisk tillväxt med allt fler och växande kunder. Sedan 2017 har omsättningen gått från 40 miljoner kronor till 160 miljoner i en jämn kurva. Genom det planerade övertagandet av Archelon får Qlosr tillång till deras plats på börsen. 

– Qlosr tar inte över någon verksamhet i Archelon som efter det aviserade förvärvet till sin helhet består av Qlosrs IT verksamhet. Vi sitter med en enorm tillväxt, våra kunder växer och projekten blir större. För att hänga med behöver vi investera i tillväxten och börsen erbjuder bättre möjligheter att ta det vidare. Vi ser fram emot att formalia med bolagstämma och godkännande från NGM blir klart för att gasa vidare, säger Jonas Norberg. 

Malmöbolaget Vibration IT sysselsätter fyra personer och om förvärvet går igenom är planen skapa en lika stark tillväxt i Skåne som Qlosr haft i Stockholm. Vibration IT omsätter strax över fem miljoner kronor. 

– Hela Skånemarknaden är intressant för oss. Vår typiska målgrupp är företag som väljer bort IT-utveckling för att fokusera på sina egna produkter. Då är det viktigt att finnas på samma plats som kunderna, eftersom vi ibland nästan blir som en intern IT-avdelning hos våra kunder. 

Emiliano Strauss

Stockholmsbaserade Qlosr meddelade nyligen att man avser att noteras på NGM Nordic SME genom ett omvänt förvärv av noterade Archelon. Affären […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.