torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Studybee lanserar i Norge

|  
|  

Efter att ha byggt ut sin plattform ska Malmöbolaget Studybee expandera i Norge. Senast efter sommaren lanserar de skarpa piloter i grannlandet.

– Norge är en bra marknad för att den är hyfsat lik den svenska, stor och i en bra fas i digitaliseringen, säger Johan Henricson, vd för Studybee, till Rapidus.

Nu har de tagit in kapital för satsningen som ska introducera bolaget på en tredje marknad, utöver nuvarande i Sverige och Belgien.

– Vi tar in fem miljoner i runda slängar. Pengarna är till för att stärka upp teamet och produkten, säger han.

Bolaget har utvecklat en mjukvara som lärare kan använda sig av ihop med Google Classroom för utvärdering och bedömning av elever. I februari lanserade Studybee även en ny produkt som tagits fram i samarbete med AcadeMedias skolor. Den riktar sig direkt till skolledare och ska identifiera vilka elever som behöver stöd i realtid.

– Det gör om vårt produktutbud och breddar så att vi gör ett system för hela skolan. Nu inkluderar vi rektorer och andra ledande funktioner, säger Johan Henricson.

Mette Carlbom

Efter att ha byggt ut sin plattform ska Malmöbolaget Studybee expandera i Norge. Senast efter sommaren lanserar de skarpa piloter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad