söndag 28 april 2024

inloggad som

Vårdapp mot ätstörningar tar in fem miljoner

|  
|  

Malmöbolaget Progress Me tar in fem miljoner kronor i en investeringsrunda och ingår nu även i ett samarbete med Region Halland. Till sommaren lanseras där en skarp pilot av företagets app som, ska hjälpa patienter som drabbats av ätstörningar.

Det tidigare Minc-bolaget grundades 2018 och sitter nu på teknikhubben The Ground i Malmö och har ett kontor i Stockholm. Sammanlagt jobbar sju personer i bolaget. Tanken är att appen i längden ska bli en digital vårdgivare.

– Vi har en betendevetare med oss och tagit fram hela metodiken med teraputer. Sedan har vi nu ett back end-system där eventuella vårdgivare kan gå in och hålla koll på sina patienter, säger Petronella Gustafsson, vd och grundare av Progress Me.

I rundan som ska gå till en kommersialisering av plattformen ingår de Stockholmsbaserade investeringsbolagen Jinderman Invest, Apollon Invest och Lidh Investment. Tidigare har de tagit in kapital från Unconventional Ventures och Fast Track Malmö.

Företagets strategi går till stor del ut på att vara ute på sociala medier och olika forum där drabbade finns. Detta då patientgruppen sällan själva söker sig till vården. Appen har i nuläget 2.000 användare och i början av maj påbörjas tester av det egenutvecklade back end-systemet.

– Vi har alla våra digitala tjänster färdiga och nu ska vi ha en stor pilotinsats i Region Halland. Där fokuserar vi på vårdcentraler i första hand, säger Petronella Gustafsson.

Mette Carlbom

Malmöbolaget Progress Me tar in fem miljoner kronor i en investeringsrunda och ingår nu även i ett samarbete med Region […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.