fredag 29 mars 2024

inloggad som

…och schweiziska moderbolaget går till börsen

|  
|  

Frederik Paulsen Jr har för avsikt att sätta en del av sitt företag Polypeptide Group, som är baserat i Schweiz, på den schweiziska börsen. Där ingår Polypeptide i Limhamn och ytterligare fem fabriker i USA, Europa och Indien.

– Att gå till börsen är ett naturligt steg för företaget, som nu vill accelerera tillväxten. Förutom möjliga uppköp inom angränsande affärsområden kommer man att intressera sig för sådant som immunterapi mot cancer, säger Michael Stäheli, bolagets chef för investerarrelationer.

Frederik Paulsen Sr startade år 1950 läkemedelsbolaget Ferring i Malmö under namnet Nordiska Hormonlaboratoriet, och började tillverka kommersiella terapeutiska peptider 1952. Polypeptide Group bildades officiellt 1996 och har växt organiskt. Andra skånska bolag som ägs av Frederik Paulsen Jr är QPharma, Nordic Drugs och Svar Life Sciences. Han äger också fortfarande Ferring, som tidigare var Malmöbaserat, men nu har huvudkontoret i Schweiz.

Elisabet Ottosson

Frederik Paulsen Jr har för avsikt att sätta en del av sitt företag Polypeptide Group, som är baserat i Schweiz, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]