torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Great IT trotsar pandemin – tredubblar omsättning

|  
|  

Malmöbolaget Great IT växer så att det knakar. På mindre än tre år har bolaget startat sex dotterbolag och 2020 landade omsättningen på 64 miljoner, en ökning med 300 procent jämfört med föregående år.

IT-konsultbolaget startades av Ola Ehrsted hösten 2018. De har nyligen expanderat till Stockholm och tittar nu på att inom kort utvidga verksamheten till Göteborg.

Att starta nya bolag för olika affärsområden är en medveten strategi för att attrahera entreprenörer till bolaget. Great IT har byggt ett ramverk och koncept som dotterbolagen på så sätt ingår inom.

– Det senaste är analysbolaget Great IT Analytics som sysslar med BI, affärsintelligens, och AI, säger Ola Ehrstedt.

En effekt av att de ser en ökad efterfrågan på det området. Även inom maskininlärning och molntjänster ser han ett alltjämt växande behov.

– De senaste månaderna har det varit mycket leverans inom molntjänster, där har vi nyligen stängt ett stort ramavtal med E.on Energidistribution. Nu har vi sammanlagt sex större ramavtal med fokus på Skåne, men avtalet med E.on gäller även Sundsvall och Norrköping, säger han.

Ett av de andra ramavtalen är med Øresundsbro Konsortiet och tecknades förra året tillsammans med två andra bolag. I nuläget sysselsätter Great IT-koncernen 75 personer, varav cirka 45 är anställda i bolaget. I slutet av året är prognosen att vara 80 personer i bolaget. Trots tillväxten förra året var planen från början att växa ännu mer innan covid slog till.

– Vi påverkades jättehårt, hade det inte varit för det hade vi kanske haft 100 miljoner i omsättning för 2020. När vi startade första kvartalet förra året hade vi det som prognos, säger Ola Ehrstedt.

Mette Carlbom

Malmöbolaget Great IT växer så att det knakar. På mindre än tre år har bolaget startat sex dotterbolag och 2020 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad