onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Parkster kör in på ny marknad

|  
|  

Parkster växer i Tyskland och fortsätter att ta marknadsandelar i snabb takt. Nu tar bolaget in en ny delägare och gör sig redo att ta klivet in på nästa marknad. Parksters vd Henrik Hallgren beskriver utvecklingen i Tyskland som explosionsartad.

– Vi har haft några hundra procent i tillväxt på den tyska marknaden och har mer parkeringsplatser där än i Sverige nu. Många kommuner i Tyskland har börjat höra av sig på egen hand, säger han till Rapidus.

Under det kommande året har därför det Lundabaserade bolaget planer på att lansera sin parkeringsapp i ytterligare ett europeiskt land, men Henrik Hellgren vill inte säga vilket. I mars i år gick investeraren Joel Eklund, från ägarfamiljen bakom munhygiensbolaget TePe, in som delägare och styrelseledamot i Parkster. Han är även en av huvudägarna i Malmöbolaget Hövding. Enligt Bolagsverket fick Parkster vid nyemissionen in cirka 17 miljoner kronor för 73 nya aktier bolaget som nu har totalt 1073 aktier.

– Vi fortsätter att jobba på lång sikt och han passar bra in i det temat. Han har erfarenhet att bygga bolag över längre tid, säger Henrik Hallgren.

Bolaget skapar också en ny COO-tjänst, en chef för det operativa arbetet, och har värvat Lars Andersson, som har lång erfarenhet från Lime och tillträder den 1 juni.

Parkster var ett av de två skånska bolag som listades på Financial Times lista över Europas snabbast växande bolag. Trots en underliggande tillväxt och expansionsplaner finns det mörka moln över parkeringsplatserna. Pandemin slog hårt mot branschen förra året, på tio dagar sjönk försäljningen med 30 procent i Sverige och över 50 procent i Tyskland. Vad årets omsättning landar på är därför osäkert.

– Jag har inte vågat spekulera i det. Vi får se vad det tar vägen närmare sommaren, covid kan ge slag på 30 procent. Men vi ökar omsättningen detta året också, säger han.

Mette Carlbom

Parkster växer i Tyskland och fortsätter att ta marknadsandelar i snabb takt. Nu tar bolaget in en ny delägare och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.