måndag 29 april 2024

inloggad som

Watersprint fyller kassan inför expansion

|  
|  

Lundabolaget Watersprint tar in 10,5 miljoner i en nyemission. Företagets fokus ska ligga på att utveckla en ny produkt och på samma gång marknadsföra den redan befintliga produkten Purify Mini.

Purify Mini är en patenterad vattenrenare för mindre flöden, där bakterier och virus oskadliggörs. Den kan placeras i exempelvis vattenkylare, tågtoaletter eller husbilar och lanserades förra året. Men först nu produceras den i större skala och integreras i bland annat Fm Mattssons produkter.

– Vi vill bredda vår produktportfölj och ska lansera och marknadsföra Minin, men fokus ligger också på att skapa en helt ny produkt som kommer i höst, säger André Carlsson, vd på Watersprint.

Pengarna från nyemissionen kommer från redan befintliga ägare. Företaget har planer på att expandera närmaste år.

– Eftersom vi nu ska skala upp produktutveckling, sälj och marknadsföring tog vi ut svängarna lite extra den här gången. Vi håller dörren öppen för externa investerare för att expandera ytterligare och för att kunna göra en expansionsemission inom ett år.

Watersprint säljer sina produkter till företag som integrerar vattenrenaren i sina produkter. Bolaget, som är baserat på Medicon Village i Lund, växte förra året till tio anställda, och har nu nyanställt ytterligare.

– Vi har har tagit in en ny affärsutvecklare och även en produktutvecklare ska tillkomma under året. Vi steppar upp och ökar hastigheten nu när vi har nya samarbeten på gång, säger André Carlsson.

Julia Eriksson

Lundabolaget Watersprint tar in 10,5 miljoner i en nyemission. Företagets fokus ska ligga på att utveckla en ny produkt och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.