måndag 29 april 2024

inloggad som

Växande Ecoleans nya fabrik färdigbyggd

|  
|  

Ecoleans nya fabrik står nu klar i Landskrona. Samtidigt flyttar det växande bolaget, som utvecklar miljövänligare förpackningssystem för flytande livsmedel, in i nya kontor.

Bolaget har sitt huvudkontor i Helsingborg och har de senaste åren öppnat kontor i Mexiko, Brasilien, Dubai, Thailand och Vietnam. Bolagets omsättning har samtidigt växt och nådde 2018 upp till drygt en miljard kronor, en nivå de höll sig kvar på även i det senaste bokslutet.

Ecolean levererar förpackningsmaskiner och förpackningsmaterial till varumärken som Coca-Cola och Danone. Nyligen tecknade de även avtal med japanska storkunden Yakult. Tanken med Ecoleans lättviktsförpackningar är att de är gjorda av så lite råvara som möjligt, vilket ska ge en lägre miljöpåverkan under förpackningens livscykel.

Under 2019 öppnade de en produktionsanläggning i Pakistan, sedan tidigare har de en i Helsingborg och en i Kina. Under året ska en nybyggd fabrik i Landskrona starta.

– Fabriken står klar, men inväntar maskiner och än är det inte klart när den ska komma igång, säger kommunikationschefen Hanna Jeppsson.

Exakt datum när produktion ska dra igång eller antalet personer som ska anställas vill Ecolean inte gå ut med i nuläget. För ett år sedan uppgav företaget dock till Rapidus att de med tiden skulle värva uppemot 100 personer till den nya fabriken.

Då företaget växer har också huvudkontoret varit i behov av nya lokaler. Efter sommaren flyttar den sista delen av huvudkontoret in på två våningsplan i det gamla Allerhuset i Helsingborg. Planen är att rymma cirka 100 personer i de nya lokalerna.

– Vi kunde inte växa mer där vi satt. Nu har vi flyttat in på två våningar och i september kommer vi att flytta in resterande verksamhet, säger Hanna Jeppsson.

Mette Carlbom

Ecoleans nya fabrik står nu klar i Landskrona. Samtidigt flyttar det växande bolaget, som utvecklar miljövänligare förpackningssystem för flytande livsmedel, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.