torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Skåne stadsmission värvar näringslivsprofiler

Malmöbaserade Skåne Stadsmission har värvat en celeber skara från det skånska näringslivet till sitt nybildade affärsråd. Några av Skånes tungviktare ska där hjälpa stiftelsen att bli mer affärsmässig och konkurrenskraftig. 

Rådet består av sju ledamöter: Wihlborgs vd Ulrika Hallengren, Bergendahls-sfärens vd Lars Ljungälv, PWCs vd Sofia Götmar-Blomstedt, Maqs Advokatbyrås medgrundare Filip Bucin, Inwidos vd Henrik Hjalmarsson, Almunipartnern Lars Navéus och Cdons vd Kristoffer Valiharju. 

– Vi ska ha vårt första möte på fredag och sen bestämmer vi gemensamt vilket som blir nästa steg. Idén börjar med att vi inte har all den kompetens vi behöver för att kunna utvecklas, växa och få en stabil finansiering. De har ju väldigt mycket erfarenhet av sådana frågor och det vill vi lyfta in i vår verksamhet, säger Lena Wetterskog Sjöstedt, föreståndare på Skåne Stadsmission.

Stadsmissionen är en idéburen organisation som syftar till att hjälpa och stödja människor i utsatta livssituationer. De arbetar med allt från hemlöshet, psykisk ohälsa och beroendeproblematik till ensamma äldre och ungdomar i behov av vuxet stöd. 

Stiftelsens verksamheter finns i Helsingborg, Kristianstad och framför allt i Malmö. Den är icke vinstdriven och finansieras främst genom intäkter från myndighetsavtal, företagssamarbeten, bidrag och gåvor. Nu är målet att hitta en mer långsiktig finansiering. 

– Jag ser det som att vi kan dra ömsesidig nytta av samarbetet i rådet. Vi lever i ett gemensamt samhälle, hemlöshet, fattigdom och psykisk ohälsa är en del av samma samhälle som företagen är. Vi möter människorna bakom statistiken och kan erbjuda en mer nyanserad bild av verkligheten. Tillsammans kan vi säkert hitta möjligheter som skapar både individ- och samhällsnytta, säger Lena Wetterskog Sjöstedt. 

Emiliano Strauss

Malmöbaserade Skåne Stadsmission har värvat en celeber skara från det skånska näringslivet till sitt nybildade affärsråd. Några av Skånes tungviktare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.