torsdag 9 maj 2024

inloggad som

I Love Lund tar in tio miljoner och nya delägare

|  
|  

Investerarnätverket I Love Lund tar in tio miljoner kronor, sin största nyemission hittills, och breddar ägandet. Till nästa år ska bolaget vara börsfärdigt, enligt vd Björn Englund, men något beslut om börsnotering finns inte ännu.

– Vi har gjort två nyemissioner om året på upp till fem miljoner kronor vardera sedan vi startade för tre och ett halv år sedan. Men nu var intresset så stort att vi höjde till tio miljoner på en gång. Samtidigt sänker vi den minsta investeringen som går att göra, först var det 500.000, sedan 250.000 och nu är vi nere i 200.000, säger Björn Englund till Rapidus.

Nästa nyemission är planerad till oktober eller november och målet är att fortsätta sänka kraven på minsta möjliga investering för att släppa in så många delägare som möjligt.

– Vårt mål är att göra det möjligt för alla lundensare att investera i Lundabolag via oss. Under det närmaste året ska vår inre organisation bli börsfähig, men årsmötet får besluta om vi ska gå den vägen. Filosofiskt vill vi dit för att göra oss tillgängliga för massmarknaden, men det är också en hel del fasta och löpande kostnader med att vara noterade, säger Björn Englund.

Med två veckor kvar av teckningsperioden har bolaget fått in åtta av de tio miljonerna, varav sex miljoner kommer från tidigare ägare. För det närmaste året tror Björn Englund att det blir totalt 20 investeringar, tio i bolag som I Love Lund redan är delägare i och tio i nya företag. Att öka omfattningen av nyemissionen ännu mer är dock inte aktuellt, säger han.

– Nej, vi vill kunna använda pengarna på ett trovärdigt sätt. Just nu har vi ett väldigt bra dealflow och de investeringar vi gjort har gått väldigt starkt trots pandemin, säger han.

Niclas Lindstrand

Investerarnätverket I Love Lund tar in tio miljoner kronor, sin största nyemission hittills, och breddar ägandet. Till nästa år ska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.