tisdag 5 december 2023

inloggad som

I Love Lund tar in tio miljoner och nya delägare

|  
|  

Investerarnätverket I Love Lund tar in tio miljoner kronor, sin största nyemission hittills, och breddar ägandet. Till nästa år ska bolaget vara börsfärdigt, enligt vd Björn Englund, men något beslut om börsnotering finns inte ännu.

– Vi har gjort två nyemissioner om året på upp till fem miljoner kronor vardera sedan vi startade för tre och ett halv år sedan. Men nu var intresset så stort att vi höjde till tio miljoner på en gång. Samtidigt sänker vi den minsta investeringen som går att göra, först var det 500.000, sedan 250.000 och nu är vi nere i 200.000, säger Björn Englund till Rapidus.

Nästa nyemission är planerad till oktober eller november och målet är att fortsätta sänka kraven på minsta möjliga investering för att släppa in så många delägare som möjligt.

– Vårt mål är att göra det möjligt för alla lundensare att investera i Lundabolag via oss. Under det närmaste året ska vår inre organisation bli börsfähig, men årsmötet får besluta om vi ska gå den vägen. Filosofiskt vill vi dit för att göra oss tillgängliga för massmarknaden, men det är också en hel del fasta och löpande kostnader med att vara noterade, säger Björn Englund.

Med två veckor kvar av teckningsperioden har bolaget fått in åtta av de tio miljonerna, varav sex miljoner kommer från tidigare ägare. För det närmaste året tror Björn Englund att det blir totalt 20 investeringar, tio i bolag som I Love Lund redan är delägare i och tio i nya företag. Att öka omfattningen av nyemissionen ännu mer är dock inte aktuellt, säger han.

– Nej, vi vill kunna använda pengarna på ett trovärdigt sätt. Just nu har vi ett väldigt bra dealflow och de investeringar vi gjort har gått väldigt starkt trots pandemin, säger han.

Niclas Lindstrand

Investerarnätverket I Love Lund tar in tio miljoner kronor, sin största nyemission hittills, och breddar ägandet. Till nästa år ska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.