fredag 17 maj 2024

inloggad som

Eletive tar in elva miljoner

|  
|  

Malmöföretaget Eletive tar in elva miljoner kronor från befintliga och nya aktieägare. Vd Marcus Wennmo säger till Rapidus att pengarna ska användas för att möta en stor efterfrågan på företagets verktyg för medarbetarundersökningar, som mäter både välmående och engagemang.

– Som tillväxtföretag på en glödhet marknad är vinst inte högsta prioritet, fokus ligger på att växa. Vi behöver inte ta in pengar för att överleva utan har gjort månadsvinster och vill kunna gasa på när branschen är inne i ett stort skifte till modern teknik de närmaste åren, säger han.

Bland nya kunder nämner han svenska storföretag som Rusta, Apoteket, XL Bygg och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, liksom ett utländskt läkemedelsföretag med 3.500 anställda.

– Vårt fokus är fortfarande på Sverige och Norge. Marknaderna är väldigt heta och vi satsar på att förbättra vår redan starka position här. Parallellt jobbar vi utanför Sveriges gränser och har kunder i 19 olika länder. Vårt verktyg är byggt för att passa många marknader genom att kunna slå av och på funktioner, säger Marcus Wennmo.

Förutom fler säljare anställer Eletive även kundansvariga och utvecklare för att vidareutveckla sitt verktyg utifrån både feedback från kunder och globala trender. Hur länge kapitaltillskottet räcker svarar Marcus Wennmo dock inte på – eller om det ens behövs mer kapital.

–Det beror helt på tillväxttakten. Vi följer siffrorna dagligen och just nu säljer vi långt över förväntan, säger han.

Niclas Lindstrand

Malmöföretaget Eletive tar in elva miljoner kronor från befintliga och nya aktieägare. Vd Marcus Wennmo säger till Rapidus att pengarna […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad