tisdag 18 juni 2024

inloggad som

Nyfinansierat WordDiagnostics breddar fokus

|  
|  

Med nytt kapital från tidigare och nya delägare, plus stöd från Vinnova, ska WordDiagnostics satsa på bredda sin produkt. Från att fokusera på diagnostik av psykisk ohälsa vill Malmöbolaget nu bli ett digitalt stöd för hela vårdprocessen. 

Deras första produkt, ett AI-baserat stöd för diagnosticering, lanserades 2020 och har ett tiotal privata kliniker som kunder. Bolaget har nyss tagit in tre miljoner kronor från tidigare delägare och bland annat Minc-fonden Fast Track Capital 2 som ansluter sig. Vid årsskiftet blev WordDiagnostics dessutom beviljade 900.000 kronor av Vinnovas program Innovativa startups steg 2. 

– Vårt AI-verktyg hjälper till med diagnosticeringen och kan mäta hur patienten reagerar på behandlingen längs vägen. Vi har hittills bara stöttat vårdgivaren men tack vare Vinnovas kapital kan vi nu, tidigare än vi tänkte från början, bredda fokus till hela vårdprocessen. Vi vill bli det självklara stödet för både vårdgivare och patient, säger Tomas de Souza, vd på Worddiagnostics. 

Inom ramen för Vinnova-projektet ska bolaget utveckla en prototyp av en patientapp som går under arbetsnamnet BeWell. Den ska hjälpa patienten att ”överblicka sitt eget hälsotillstånd över tid” genom att motivera hen att regelbundet beskriva sitt hälsotillstånd. Samtidigt ska den vara en brygga till vårdgivaren som får beslutsunderlag genom tjänsten och till exempel kan få återkoppling på behandlingar. 

– Vi har genomfört djupintervjuer med patienter och vårdgivare om hur man upplever vården kring psykisk ohälsa. Även om diagnosticeringen är central så finns det utmaningar i alla delar av vårdkedjan. Det finns ju mycket stigma och många patienter upplever hinder i vården, säger Tomas de Souza. 

2018 korades WordDiagnostics till Årets uppstartsbolag vid Venture cup. Bland de tidigare delägarna som investerat i den aktuella rundan finns flera anställda och LU Holding. Enligt Tomas de Souza har de även knutit till sig ”några tunga privata investerare” med långsiktiga intressen. 

Emiliano Strauss

Med nytt kapital från tidigare och nya delägare, plus stöd från Vinnova, ska WordDiagnostics satsa på bredda sin produkt. Från […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Magle på köparstråt

  Magle Chemoswed i Malmö aviserar sitt andra förvärv på kort tid. Först var det Amniotics som slukades, nu köper kontraktstillverkaren ett danskt bolag för 240 Mkr.

 • Tillfällig avkylning i het bransch

  HMS Network-grundarens ehandelsbolag JS Energi i Helsingborg kämpar med lönsamheten. Försäljning av värmepumpar på nätet gav växtvärk under chock-året för elpriser 2022.


 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

 • Till salu: app mot psykisk ohälsa

  Bolaget bakom hälsoappen Ablemind är försatt i konkurs. Men konkursförvaltaren är optimistisk och tror att han snabbt kan hitta en ny ägare till bolagets digitala verktyg.

 • Solid X blåser av fusionen

  Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.