lördag 4 maj 2024

inloggad som

Asiatiska framsteg för Helsingborgsbolag

|  
|  

Smart Refill i Helsingborg har tecknat samarbetsavtal med Shanghai Commercial Savings Bank i Taiwan som ska använda Smart Refills digitala tjänster på den asiatiska marknaden. Den över 100 år gamla banken finns i fem länder med 74 kontor och riktar främst sina tjänster mot små och medelstora företag.

– Vi har jobbat med dem sedan 2012 via en distributör och väljer nu att fördjupa samarbetet genom att teckna ett direktavtal. En nyckelfaktor för samarbetet är att vi har egen personal på plats i Taipei. Man kan inte sitta i Skåne och tro att man kan sköta Asien härifrån, säger Emma Jungmark, marknadsansvarig på Smart Refill, till Rapidus.

I takt med att e-handeln har exploderat under coronapandemin har också efterfrågan på Smart Refills betallösningar ökat. Under hösten växte personalstyrkan med 30 procent till runt 40 personer.

– Nu går vi från att vara ett Helsingborgsföretag till att bli ett världsföretag. Alla möten hålls på engelska och vi har medarbetare som jobbar på distans från Serbien, Polen, Norge, Frankrike och Taipei. Det är viktigt för oss för att hänga med när efterfrågan från kunder och konsumenter ökar, samtidigt som betalbranschen med Visa och Mastercard i spetsen höjer säkerhetsstandarden för att undvika att konsumenter råkar ut för bedrägerier, säger Emma Jungmark.

För att möta marknadens efterfrågan och branschens höjda kravbild har Smart Refill investerat kraftigt i sin online-plattform för försäljning och betalning. Investeringarna förväntas bidra till tillväxt för Smart Refill framöver och Emma Jungmark ser positivt på framtiden.

– Nu är vi väl rustade för 2021. Vi har en säker, högpresterande och flexibel plattform för onlineförsäljning och betalningar som är redo att nyttjas för att stärka resultaten för fler nya partners, tillsammans med en stark organisation och gott samarbete med befintliga partners. Våra ägare tror på detta och därför kan vi satsa i krisen med en stark tro på tillväxt, säger hon.

Niclas Lindstrand

Smart Refill i Helsingborg har tecknat samarbetsavtal med Shanghai Commercial Savings Bank i Taiwan som ska använda Smart Refills digitala […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.