tisdag 21 maj 2024

inloggad som

StruSoft förvärvar belgisk konkurrent

|  ,
|  

Malmöbolaget StruSoft har köpt belgiska BuildSoft, ett köp i linje med StruSofts nya expansionsplaner, enligt Paul Rehn som är medgrundare och tidigare vd på StruSoft. Båda bolagen erbjuder programvaror för byggbranschen.

StruSoft har sedan bolaget köptes loss från Skanska 2002 vuxit organiskt upp till en omsättning på nära 100 miljoner kronor förra året. För ett och ett halvt år sedan tog grundarna in en ny stark ägare, norska Vind, som nu äger nära 80 procent. Vind är ett familjeföretag som förvaltar en flermiljardsförmögenhet från en tidigare rederiverksamhet.

– Grundidén till att sälja var att StruSoft skulle expandera mer än vad bolaget hade egna krafter till. I samband med det avgick jag som vd och lämnade över till en yngre. Nu är min uppgift att köpa bolag och inkråm – jag tittar på ett hundratal bolag just nu, säger Paul Rehn.

Belgiska BuildSoft som har 70 procent av sin hemmamarknad är det första bolagsförvärvet.

StruSofts simuleringsmjukvaror används i konstruktionsfasen i byggindustrin, och kan bland annat visualisera byggnader i 3D, simulera energilösningar och testa olika dimensioneringar.

– Nu i dagarna släppte vi senaste produkten, ett program som kan dimensionera ett helt hus på en gång, säger Paul Rehn.

Bolagsgruppen har 150 anställda, varav runt 40 finns på huvudkontoret i Malmö och resten i Europa och Asien.

Paul Rehn är också medgrundare av e-hälsobolaget Auricula som utvecklar ett armband för EKG-mätning. Han har också investerat i bland annat danska Epiito, ett virtual reality-bolag som riktar sig mot byggbranschen.

Elisabet Ottosson

Malmöbolaget StruSoft har köpt belgiska BuildSoft, ett köp i linje med StruSofts nya expansionsplaner, enligt Paul Rehn som är medgrundare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.