torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Ideon Innovations vd till Malmö stad

Ideon Innovations vd Ola Andersson slutar under våren på Ideons inkubator för en nyinrättad tjänst som näringslivsutvecklare vid stadskontoret på Malmö stad. Fokus för hans nya tjänst blir att utveckla innovationssystemen och förutsättningarna för entreprenörskap i staden.

– Malmö stad storsatsar dessutom på området socialt entreprenörskap så i mitt uppdrag ingår också att utveckla förutsättningarna för social innovation, säger Ola Andersson till Rapidus.

Han har arbetat på och med Ideon Innovation i tio år, med bakgrund som grundare av företag som IT-bolaget OMMH Scandinavia, PositionGreen och GDPR Hero. Dessutom har han varit aktiv som affärsängel. Vd-posten för Ideon Innovation lämnar han efter knappt två år när han i april flyttar över till Malmö stad.

– Jag hade gärna stannat längre, men när möjligheten dök upp att få jobba strategiskt i ett bredare perspektiv och framför allt att kunna arbeta mer med social innovation, då kunde jag inte tacka nej. Jag är också väldigt förtjust i Malmö efter att ha bott här i över 30 år, jag känner en genuin kärlek till staden och vill vara med och påverka min hemstad, säger Ola Andersson.

Han tillträder sin nya tjänst, med den fullständiga titeln näringslivsutvecklare med fokus på innovation, entreprenörskap och startups, i april. Malmö stads näringslivsdirektör Micael Nord säger att tjänsten är en utökning som tillkom vid höstens omorganisation.

– Olas erfarenheter från Ideon och Lund kommer att vara viktiga i vårt gemensamma arbete för att stärka förutsättningarna för tillväxt i hela Malmö-Lund-regionen ytterligare. Att bidra till att skapa förutsättningar för innovation i näringslivet blir än viktigare för stadens näringslivsarbete framåt, inte minst i spåren av pandemins konsekvenser, säger Micael Nord.

Niclas Lindstrand

Ideon Innovations vd Ola Andersson slutar under våren på Ideons inkubator för en nyinrättad tjänst som näringslivsutvecklare vid stadskontoret på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.