lördag 27 april 2024

inloggad som

Respiratorius dubblat i värde

|  
|  

Efter den lyckade företrädesemission vid halvårsskiftet 2020 har Respiratorius börsvärde mer än fördubblats. Enligt bolagets vd Johan Drott är det den ökade intensiteten i arbetet som betalat sig.

Organisationen har genom kapitaltillskottet kunnat växa och därmed gjort framsteg med de två projekten: VAL001 som är i exitfas och RESP9000 som snart är redo för de första kliniska studierna.

– Vi gjorde en väldigt bra resa det senaste halvåret och har i och med det attraherat många nya aktieägare. Det är full fart och vi har ökat organisationen till fem anställda förutom konsulter, säger Johan Drott.

Bolaget har under något år letat efter en partner för att ta den längst komna läkemedelskandidaten VAL001 genom de sista utvecklingsstegen. VAL001 har särläkemedelsstatus – en gräddfil för att underlätta utvecklingen av läkemedel mot ovanliga sjukdomar – och är en kombination av redan existerande läkemedel som använts inom andra terapiområden. Dessa har visat sig öka cellernas känslighet för cellgiftsbehandling vid lymfkörtelcancer. Projektet förbereds för fas 3-studier.  RESP9000 är tänkt att bli en behandling vid KOL och svår astma.

Respiratorius, som knoppades av från Lunds universitet 1999, tog in 25 miljoner kronor vid företrädesemissionen i somras och handlas på Spotlight aktiemarknad.

Elisabet Ottosson

Efter den lyckade företrädesemission vid halvårsskiftet 2020 har Respiratorius börsvärde mer än fördubblats. Enligt bolagets vd Johan Drott är det den […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.