fredag 1 mars 2024

inloggad som

Ny vd till Välfärdsteknik

|  ,
|  

Patrick Buschow lämnar IT-teknikföretaget Prevas efter femton år, varav fem år som regionchef. Nya uppdrag väntar på Välfärdsteknik Sverige, där han tillträder som vd den första mars.

Femton år är en lång tid på ett och samma ställe. Hur ser du tillbaka på Prevas?

– Jag ser tillbaka på Prevas med en enorm värme. Vi har genomgått en förändringsresa där vi gått från traditionell industri till att rikta in oss mer mot life science-sektorn. De tre första kvartalen 2020 har vi haft enormt fina resultat, exempelvis gick vi från negativt till positivt resultat från 2019 till och med kvartal tre 2020, och jag är glad och stolt att jag lämnar en kompetent och stabil verksamhet bakom mig med otroliga konsulter, kunder och medarbetare. Jag lämnar med flaggan i topp.

Välfärdsteknik har utvecklat den molnbaserade plattformen Boet som digitaliserar planeringen och uppföljningen eller utvärderingen av verksamheten på LSS-boenden. Vad var det som lockade dig dit?

– Det är i första hand den unika och användarvänliga produkten som har stor potential – i kombination med samhällsnyttan. Så vill jag jobba; med de hårda och mjuka värdena. Sammanhanget är helt nytt för mig och det känns spännande att kunna förändra och påverka en stor samhällssektor som verkligen behöver det.

Välfärdsteknik fick in 5,2 miljoner i slutet av 2020 varav två miljoner finansierades av Almi. Vad ska pengarna gå till?

– När jag börjar mitt nya jobb i mars kommer jag att kartlägga våra behov om vad vi ska investera i och prioritera närmsta året. Men redan nu kan jag säga att mycket kommer gå till marknadsföring, försäljning och utveckling. Framöver kommer sannolikt även AI integreras i tjänsten, vilket gör att det blir ännu mer anpassat efter individens behov. Så det blir spännande att följa den framtida utvecklingen.

Julia Eriksson

Patrick Buschow lämnar IT-teknikföretaget Prevas efter femton år, varav fem år som regionchef. Nya uppdrag väntar på Välfärdsteknik Sverige, där […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.