måndag 29 april 2024

inloggad som

Fredrik Wester investerar i QGroup

|  
|  ,

Paradox Interactives grundare och styrelseordförande Fredrik Wester köper en minoritetspost i QGroup och kliver in i IT-konsultkoncernens styrelsen. 

– Huvudsyftet med att ta in Fredrik är att stärka upp styrelsen med hans kompetens, framför allt inom disruptiva strategier. Han har, precis som vi, lyckats bygga en oerhört lyckad verksamhet i ett konkurrensutsatt segment, genom att tänka annorlunda och fundera mycket över vem som är ens riktiga målgrupp. Och hans erfarenheter av förvärv är också viktiga för oss, säger Jon Carvell, koncernchef på QGroup. 

Han har tidigare sagt till Rapidus att koncernens intentioner är att växa mer genom förvärv. Sedan starten 2012 har de hittills förvärvat tre bolag – Dynabyte, Accelerated Growth och Dynamic Dog – och i år är målet att genomföra ytterligare minst två företagsköp. 

Fredrik Westers kunskaper om spelbranchen kommer också QGroup väl till pass då de redan har konsulter inom spelutveckling. Men de planerar inte någon speciell satsning inom det segmentet. 

– Det är så klart en extraknorr att han kan den branschen så bra. Han är väldigt trevlig dessutom så det är ett välkommet tillskott på flera plan, säger Jon Carvell. 

Emiliano Strauss

Paradox Interactives grundare och styrelseordförande Fredrik Wester köper en minoritetspost i QGroup och kliver in i IT-konsultkoncernens styrelsen.  – Huvudsyftet med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.