torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Nya miljoner till Rexor

|  
|  

Rexor, som utvecklat ett affärssystem för konsultbyråer, tar in totalt åtta miljoner kronor från sin nya ägarskara. Detta efter att pandemin bromsat Malmöbolagets expansion, som i stället fokuserat på vidareutveckling av sin mjukvara.

Bolaget får in åtta miljoner kronor för att kunna hålla sig flytande i minst två år framöver, oavsett hur affärerna går. Två miljoner kommer från Danir via en option från den senaste emissionen som genomfördes strax innan pandemin bröt ut. Rexor fick då nästan 18 miljoner från cirka 30 investerare med Dan Olofsson och Sigmakoncernens ledning i spetsen. En majoritet av deltagarna i detta konsortium står för resterande sex miljoner i den aktuella nyemissionen.

– Som mjukvaruföretag är det bra att få extratid. Vi har utnyttjat den för att prata extra mycket med kunderna, till exempel med Sigma. Nu när alla blivit mer digitala sätts systemen under ny press. Till exempel har vi märkt att fler använder vissa funktioner som vi hade sedan innan, som en koppling för digitala kvitton för utlägg i bokföringen, och då måste vi in och slipa till lite, säger Stefan Widén, vd på Rexor. 

De har även byggt och lanserat helt nya funktioner för exempelvis e-fakturering. 

– Det är kul för oss att många potentiella kunder nu verkar ha upptäckt brister i sina system. Många har till exempel suttit hemma och haft problem med att snabbt nå systemen, vilket de inte hade haft med vårt system. Vi har också märkt att intresset för att använda mobilen i systemet har ökat väldigt, säger Stefan Widén. 

Emiliano Strauss

Rexor, som utvecklat ett affärssystem för konsultbyråer, tar in totalt åtta miljoner kronor från sin nya ägarskara. Detta efter att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]