söndag 4 juni 2023

inloggad som

Så blir 2021 enligt Nostrapidamus

Siaren Nostrapidamus stirrar in i sin IoT-kristallkula och får visioner om det skånska näringslivets 2021. Framåtböjd och koncentrerad kan ni tänka er att han ser lite ut som kejsare Palpatine i Star Wars-filmerna (åtminstone om Sithmästaren hade klätt sig i en maläten King Diamond-hoodie från turnén 1988) . Han försöker samtidigt glömma sina misslyckade profetior för 2020, men vem hade väl kunnat tro på en sådan katastrof? Både Arsenal och AIK var helt urusla 2020.

Av Niclas Lindstrand, Rapidus framtidssäkrade redaktör

Elbristen stoppar fler utbyggnader i Skåne än för Pågen efter att det stängts ännu en reaktor som ska ersättas med hamsterhjul. Microsofts datacenter i Staffanstorp står och faller med tillgången på el. Fortsätter detta måste Rapidus sätta en maxlängd även för Jan Wifstrands texter så det inte blir strömlöst i hela Skåne när nyhetsbrevet skickas. Än så länge funkar dock Nostrapidamus kristallkula. Beklagar.

Någonting i årets julkalender gör att någon känner sig väldigt kränkt. Detta uppmärksammas stort av våra kvällstidningar som låter en panel bestående av Anna Book, Markoolio och Tony Flygare diskutera exakt hur kränkta de själva känner sig av bagateller.

Mellandagsrean fortsätter men nu bland skånska företag, Särskilt inom life science, miljöteknik och annan hårdvara, där det blivit svårare än för mjukvarubolagen att få in riskkapital eftersom riskkapitalister inte gillar risker, trots namnet. (Däremot gillar de kapital.) Branschens multisar har massor av pengar och saknar egen kreativitet medan situationen är exakt den motsatta för de skånska bolagen som behöver finansiera sina studier.

Nästa gräns för offentliga sammankomster sätts till sex personer samt vilket antal socialdemokratiska ministrar som helst. De är ju inte smittspridare när de tittar förbi efter att ha varit i Sälen, köpt försenade julklappar, letat reservdelar till rakapparater, bytt batterier i klockor, hållit presskonferenser eller andra totalt riskfria och ansvarsfulla aktiviteter.

Den dag alla är vaccinerade, coronaviruset är förpassat till historieböckerna och handeln med reservdelar till rakapparater blomstrar för att även ickeministrar kan köpa dem så fortsätter digitaliseringen. Vi blir inte helt plötsligt mer analoga igen, hur mycket än utgivare av papperstidningar hoppats på det i 20 år nu. Jätteklivet som togs under pandemin är fortfarande bara början.

Det betyder att intäkterna inte kommer tillbaka till papperstigrarna heller. Håller takten på digitaliseringen i sig kommer mycket snart ett enda rikstäckande media som inte är skattefinansierat att finnas kvar: Olle Wästbergs nyhetsbrev. Alla får det, oavsett om de vill eller inte, ingen läser det. Precis som vanligt.

Årets Rapidusföretag kommer att delas ut även 2021, tro inget annat! Och det blir…

Där slog elbristen till igen, kristallkulan blir alldeles svart. Nostrapidamus muttrar surt, drar sig tillbaka och hotar med att återkomma nästa år, vare sig ni vill eller inte.

Siaren Nostrapidamus stirrar in i sin IoT-kristallkula och får visioner om det skånska näringslivets 2021. Framåtböjd och koncentrerad kan ni […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl