onsdag 8 maj 2024

inloggad som

34orna: Coronarestriktioner lyfter skånsk betalningstjänst

|  , ,
|  

Kassacentralens dotterbolag TrueApp och TruePay lanserade sina betalningslösningar för restauranger bara månader innan pandemin bröt ut. Tack vare restriktionerna ligger de nu långt över förväntningarna för första året och har nya lösningar på väg ut.

– Dels hanterar vi redan mer än 30.000 takeaway-beställningar i månaden vilket är långt över förväntan för vårt första år. Corona är så klart en stor anledning då vi verkligen kan hjälpa restaurangerna i deras omställning. Därför har det varit enkelt att komma ut på marknaden. Det som är intressant är att det är både mindre restauranger och pizzerior som hoppat på tåget, men även finare restauranger som Atmosfär och Escama. Den typen av ställen trodde vi aldrig skulle börja med takeaway för ett år sedan men i dag tvingas de anamma det för att överleva, säger Henrik Sellehed.

Han är vd i TrueApp och TruePay, utvecklingschef och huvudägare på Kassacentralen samt en av 34orna som Rapidus och PwC presenterade förra veckan. Kassacentralen är alltså moderbolaget i företagsgruppen och utvecklar kassasystemet TruePos. Dotterbolagens verksamheter var från början tilläggstjänster till systemet men knoppades av när lösningarna öppnades för andra system.

– Men för kunderna blir det så klart mycket bättre med helhetslösningen, inklusive TruePos som bas, säger Henrik Sellehed.

TrueApp utvecklar appar som kan kopplas på systemet, vilket till exempel möjliggör att betalda beställningar från kunder genom en app kan gå direkt in kassan och bokföringen. Nu lanserar de även en ny funktion där kunder beställer, tar sig till restaurangen och meddelar när de är utanför varpå personalen kan gå ut med maten.

– Allt för att slippa köbildning inne i restaurangen i dessa coronatider. Gästen slipper även problemet med att hitta parkeringsplats. Vi märker av ett väldigt stort intresse från restaurangerna för den här funktionen och alla vi har nämnt det för vill aktivera funktionen omgående då det är en helt ny typ av service till gäster, säger Henrik Sellehed.

Kassacentralens andra dotterbolag, TruePay, fokuserar istället på hårdvara och lanserade för ett år sedan en kombinerad beställnings- och betalningsterminal. De har hittills sålt cirka 1.000 stycken vilket enligt Sellehed också är över förväntningarna innan pandemin.

Bolagsgruppens totala omsättning kommer i år landa på mellan 55 och 60 miljoner kronor, jämfört med 35 miljoner förra året. Nästa år är planen att fortsätta med organisk tillväxt och lansera nya lösningar för restauranger. Först ut blir att knoppa av och lansera ett bokningssystem.

– Vi går mot att bli en helhetsleverantör för restauranger.

Emiliano Strauss

Kassacentralens dotterbolag TrueApp och TruePay lanserade sina betalningslösningar för restauranger bara månader innan pandemin bröt ut. Tack vare restriktionerna ligger […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Danmarkskollen – statsbesök och Eurovision

    Inget får danskar att prata om Sverige som ett kungabesök. Även Eurovision och en dansk bank som slukar svenska pengar tar stor plats i danska tidningar. Rapidus har koll på danskarnas Sverigebild.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Fortsatt nedåt för Sturup

    Swedavias statistik för april visar att antalet resenärer vid Malmö flygplats fortsätter att minska, minus 39 procent i år jämfört med i fjol. Flygplatsen är därmed sämst i klassen av alla Swedavias flygplatser.

  • Starkt från Peab och Trianon

    Trianons aktie tog ett skutt upp när kvartalsrapporten presenterades i dag. Och Peab överraskar med rekord i orderingång. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.


  • Tuff konkurrens i kassakampen

    Tre Malmöbaserade tillväxtbolag slåss om marknaden för kassa- och beställningssystem till krogbranschen. Kassacentralen leder med marginal vilket får utmanarna att se över sina strategier

    Förra veckan tittade vi närmare på utmanaren Pej. I dag handlar det om Weiq och ledaren Kassacentralen.

  • … ett exempel på nyttig konkurrens

    Kassacentralen fortsätter samtidigt att ta marknadsandelar, framför allt i Stockholm och Göteborg. Koncernen har ökat sin omsättning från 100 miljoner […]

  • Förstafemman för 34orna 2021

    I går samlades Skånes mest lovande entreprenörer  PwC:s lokaler i Malmö. Under en vecka har Rapidus successivt presenterat 29 talanger, eller […]

  • Kassacentralen köper upp Göteborgsbolag…

    Malmöbaserade Kassacentralen förvärvar Göteborgsbolaget Alfo Systems, ett par månader efter att ha slukat konkurrenten Kontorservice Råå. Efter förvärven omsätter Kassacentralen […]

  • … och lanserar nya produkter

    I år har koncernen även startat ytterligare ett bolag, TrueBooking, som inom kort lanserar ett bokningssystem för restauranger. Snart kommer […]

  • Betalningstjänst från Malmö skalar upp

    Kassacentralen har värvat sin första externa vd, knoppat av verksamheten för betalningsappar för restauranger och smyglanserat sin egenutvecklade betalningsterminal. Samtidigt […]

  • Kassacentralen knoppar av utveckling av betalningsterminal

    Malmöbaserade betalningstjänstbolaget Kassacentralen har startat dotterbolaget TruePay för att utveckla nya produkter. Om ett halvår hoppas bolaget lansera en betalningsterminal […]