tisdag 5 december 2023

inloggad som

34orna: Katam-utvecklaren ny delägare på Intuicell

|  ,
|  

Linus Mårtensson slutar som teknikchef och vice vd på Katam – där ledde utvecklingen av bolagets app för AI-baserad skogsanalys – men fortsätter ha en rådgivande roll i bolaget. I stället blir han delägare på LU-avknoppningen Intuicell, som jobbar med nästa generations AI, brain intelligence. Han är också, för andra året i rad, en av 34orna som presenteras av Rapidus och PwC.

– Vi bygger just nu en plattform för att ta AI-till nästa nivå. Vi jobbar tätt ihop med hjärnforskare, utnyttjar nya rön och modern vetenskap om hur hjärnan fungerar, säger Linus Mårtensson till Rapidus.

Det som lockade honom att ta steget från skogsindustrin till Intuicell var bland annat de många intressanta personer som finns i bolaget. Rapidus har till exempel tidigare rapporterat om Mistbase-grundarna Magnus Midholt och Michal Stalas investering i Intuicell.

– Jag har en passion för AI och jag insåg att mina tjänster är bra att lägga på annat håll, jag ville gå vidare och AI känns spännande och har hög innovationstakt vilket är drivande för min del. Jag hoppas jag kommer fortsätta med det här. Det känns som en framtidsbranch, säger Linus Mårtensson.

Julia Eriksson

Linus Mårtensson slutar som teknikchef och vice vd på Katam – där ledde utvecklingen av bolagets app för AI-baserad skogsanalys […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.