torsdag 25 april 2024

inloggad som

34orna: Katam-utvecklaren ny delägare på Intuicell

|  ,
|  

Linus Mårtensson slutar som teknikchef och vice vd på Katam – där ledde utvecklingen av bolagets app för AI-baserad skogsanalys – men fortsätter ha en rådgivande roll i bolaget. I stället blir han delägare på LU-avknoppningen Intuicell, som jobbar med nästa generations AI, brain intelligence. Han är också, för andra året i rad, en av 34orna som presenteras av Rapidus och PwC.

– Vi bygger just nu en plattform för att ta AI-till nästa nivå. Vi jobbar tätt ihop med hjärnforskare, utnyttjar nya rön och modern vetenskap om hur hjärnan fungerar, säger Linus Mårtensson till Rapidus.

Det som lockade honom att ta steget från skogsindustrin till Intuicell var bland annat de många intressanta personer som finns i bolaget. Rapidus har till exempel tidigare rapporterat om Mistbase-grundarna Magnus Midholt och Michal Stalas investering i Intuicell.

– Jag har en passion för AI och jag insåg att mina tjänster är bra att lägga på annat håll, jag ville gå vidare och AI känns spännande och har hög innovationstakt vilket är drivande för min del. Jag hoppas jag kommer fortsätta med det här. Det känns som en framtidsbranch, säger Linus Mårtensson.

Julia Eriksson

Linus Mårtensson slutar som teknikchef och vice vd på Katam – där ledde utvecklingen av bolagets app för AI-baserad skogsanalys […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.