fredag 19 april 2024

inloggad som

Paindrainer lanserar sin app

|  
|  

Paindrainer släpper i dag sin digitala AI-baserade smärtcoach i Sverige. Samtidigt håller Lundabolaget på att ta in upp till 20 miljoner kronor från befintliga och nya ägare inför den stundande lanseringen i USA.

– Vi planerar för en lansering i USA under nästa år och ser lanseringen i Sverige som en pilotlansering. Vi vill använda den för att kratta i manegen, lära känna marknaden, användarna och till exempel testa vilka mediastrategier som fungerar, säger Paindrainers vd Anki Malmborg Hager till Rapidus.

Paindrainer har tagit fram en app för personer som lider av kronisk smärta. Användaren fyller i information om sina aktiviteter och svarar på frågor när smärtan uppstår, varpå appens AI-algoritmer kan upptäcka mönster och hur olika aktiviteter påverkar smärtnivån. Den kan även ge förslag på aktiviteter baserat på varje enskild användares data.

Appen har utvecklats i samarbete med smärtkliniker, psykologer, fysioterapeuter och smärtpatienter. Idén kom från grundarna professor Carl Borrebaeck – som även ligger bakom Nasdaq-noterade Immunovia, Alligator Bioscience och Senzagen – hans forskningskoordinator dr Maria Klement och IT-entreprenören Göran Barkfors.

Hittills har bolaget tagit in cirka 13 miljoner kronor sedan starten från investerare som Kappahls förre vd Christian W Jansson, Mats Leiflands Vasaåsen konsult och Christer Arvidsons Delcea. Nu ska bolaget ta in upp till 20 miljoner för att finansiera bolagets lansering i USA nästa år.

– Många av de befintliga ägarna har redan gått in, vi har säkrat runt hälften. Det hade varit väldigt positivt att få in de pengarna nu så vi helt kan fokusera på att göra affärer, säger Anki Malmborg Hager.

Emiliano Strauss

Paindrainer släpper i dag sin digitala AI-baserade smärtcoach i Sverige. Samtidigt håller Lundabolaget på att ta in upp till 20 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.