torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Anatomic Studios expanderar i Europa

|  
|  

Anatomic Studios i Malmö, som nått ut i hela Skandinavien med sina 3D-printade och designade proteser, har nu expanderat till Europa. De har i dag användare i nio länder, fler än 40 ortopediska kliniker på kundlistan och har nyligen avslutat sin investeringsrunda som slutade långt bättre än väntat.

– Det allra största framsteget är utan tvekan att vi stängt vår allra första investeringsrunda här i slutet av sommaren, där vi tagit in 4,5 miljoner kronor. Ursprungligen sökte vi 3,5 miljoner, men fick ett sådant fint intresse och gensvar från investerare att vi hade lyxen att välja och kunde ta in mer när vi nu hade möjligheten. I och med investeringsrundan har vi fått in ett gäng nya partners som kommer kunna bidra mycket på vår fortsatta resa, säger Emelie Strömshed, medgrundare och designer på Anatomic studios.

Hon berättar att största fokus just nu ligger på att optimera arbetsprocesserna för att nå ut med produkten och varumärket.

– Det finns ett stort intresse från både kliniker och användare. Vi tillför att användaren själv kan bestämma hur protesen ska se ut. Hittills har proteser ett funktionellt syfte, men det finns ett stort värde i att ha en snygg design också. Det påverkar självbild och självkänsla, det är en kroppsdel som ska ersättas.

Anatomic Studios planerar för att utvidga det egna konceptet.

– Vi har en plan på att inte bara designa benproteser utan också att utveckla vår produkt till andra användningsområden, såsom arm- och handproteser till exempel. Vi har även planer på en global lansering inför sommaren 2021 och kommer kunna erbjuda våra kunder och användare en ny och ännu bättre upplevelse av våra produkter, både fysiskt och digitalt.

Julia Eriksson

Anatomic Studios i Malmö, som nått ut i hela Skandinavien med sina 3D-printade och designade proteser, har nu expanderat till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad