fredag 17 maj 2024

inloggad som

Animus Home siktar på hållbarhet

|  
|  

Animus Homes basstation Animus Heart samlar uppkopplade prylar och appar från olika varumärken så att alla styras från en och samma app. Nu har de öppnat ett nytt affärsområde och säljer till företag, med en ny inriktning på hållbarhet och klimatanpassade funktioner.

2018 slöt bolaget avtal med återförsäljarna Kjell & Company, Webbhallen och M(punkt)nu. I år har NetOnNet tillkommit och man har utökat försäljningen i Norden och runtom i Europa.

– Vi har expanderat på marknaden och hittat fler kunder. Nytt för i höst är att vi börjat leverera vår teknik inte bara till hemmen utan nu också till företag, och vi samarbetar direkt med företagen, säger medgrundare Fidan Bytyqi som grundade bolaget tillsammans med sina två bröder Vigan och Vatan Bytyqi.

Under sommaren tecknade Animus ett avtal med biometriföretaget Precise Biometrics som hjälpt till att bygga ett säkert inpasseringssystem.

– Lösningen är implementerad i bostadsmoduler som används inom byggindustrin, där byggarbetare kommer och går dygnet runt. Vår produkt gör det möjligt att hantera inpassering till alla dörrar utan behov av fysiska nycklar.

Fidan säger att planen framåt är att fortsätta utveckla tjänsten, med särskilt fokus på en  klimatanpassad produkt.

– Vi är rätt i tiden och har ett starkt hållbarhetstänk. Framöver kommer vi utöka tjänsten som kommer innefatta temperaturreglering och fönstersensorer. I vanliga fall brukar till exempel byggbodar vara uppvärmda och stå tomma, men nu kan vi gå in med värmehantering utifrån hur många rum som ska vara uppvärmda, säger Fidan Bytyqi.

Julia Eriksson

Animus Homes basstation Animus Heart samlar uppkopplade prylar och appar från olika varumärken så att alla styras från en och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad