söndag 19 maj 2024

inloggad som

Tyskland nästa för Safeture

|  
|  

Säkerhetsföretaget Safeture öppnar i Tyskland efter att ha fått elektronikjätten Siemens som kund. För att sköta den tyska marknaden har företaget precis anställt Marcel Brandt, som tidigare jobbade för konkurrenten A3M.

– Vi har sedan tidigare ERV, Tysklands största försäkringsbolag, som kund och i våras fick vi Siemens med 300.000 anställda som ska rulla ut vår tjänst brett i sin organisation. Det kommer att ge mycket möjligheter till merförsäljning och uppmärksamhet. Marcels förra arbetsgivare var med i pitchen mot Siemens och blev intresserade av oss, så nu kunde vi värva honom, säger Safetures vd Magnus Hultman till Rapidus.

Safeture utvecklar ett riskhanteringsverktyg för företag och deras anställda som i realtid lokaliserar och informerar om farliga händelser. Sedan tidigare har företaget en anställd i Österrike och Magnus Hultman pekar på USA som nästa marknad att etablera sig på med egen representation.

– Det rör på sig i många delar av världen. Vi har fått ett par nya amerikanska kunder och ett par partners så skulle det smälla till med en stor affär så är det dit vi ska härnäst. I dag har vi nästan 500 kunder i USA, men de är relativt små, säger Magnus Hultman.

Coronapandemin har ökat intresset för Safetures tjänster för säkerhet vid tjänsteresor och enligt Magnus Hultman har man på ett år gått från 2.500 kunder till 3.500. I början av 2021 räknar han med att behöva ta in ny finansiering för att fortsätta expandera.

– Vi har tagit fram ett antal scenarier beroende på hur mycket automatisering vi behöver bygga i vår tjänst respektive ha faktiska personer på plats. Den andra frågan är hur fort vi får fart i USA. Efterfrågan är stor, men samtidigt har ledtiderna blivit längre, folk vill helst kunna sätta sig i ett rum tillsammans och prata, säger han.

Safeture har runt 40 anställda och flyttade nyligen från Ideon till Sockerbiten i Lund. För ett år sedan tog finansmannen Greg Dingizians bolag Adma över aktiemajoriteten i företaget som är noterat på First North.

Niclas Lindstrand

Säkerhetsföretaget Safeture öppnar i Tyskland efter att ha fått elektronikjätten Siemens som kund. För att sköta den tyska marknaden har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]