fredag 26 april 2024

inloggad som

Cardeon värvar näringslivstoppar

Cardeons aktieportfölj har under pandemin utökats med två bolag samt ett större innehav i Spectracure. Bolaget har dessutom värvat två profiler, Swedbanks förre ordförande Carl Eric Stålberg och Alektas förre vd Richard Hausmann, till styrelsen.

– Vi är stolta över att så pass meriterade personer vill vara en del av Cardeons framtid. Carl Eric Stålbergs erfarenhet från den globala finansbranschen kommer vara viktig för Cardeons expansion och Richard Hausmanns erfarenhet av kommersialisering inom medtech kommer gynna både Cardeon och alla våra portföljbolag, säger Roger Jensen, vd på Cardeon.

Sedan i somras har Cardeon investerat i Linköpingsbolaget Elicera och Stockholmsbaserade NeoDynamics, samt gått djupare in i Spectacure i Lund. Bolaget har bland annat även andelar i skånska bolag som Lumito, Reccan Diagnostics och TEQCool, som tagit över konkursade Quickcools teknik.

– Genom investeringarna i Neodynamics och Spectracure har vi ökat våra intresse inom medtech och genom Elicera har vi proportionerligt ökat intressena inom biotech, säger Roger Jensen.

Cardeon har sedan tidigare uttalade planer på att gå till börsen. Det skulle ursprungligen skett i våras, men pandemin kom i vägen. Nu hoppas man på vintern.

Emiliano Strauss

Cardeons aktieportfölj har under pandemin utökats med två bolag samt ett större innehav i Spectracure. Bolaget har dessutom värvat två […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.