torsdag 16 maj 2024

inloggad som

AI-konsulter släpper egen produkt

|  
|  

Backtick Technologies i Lund har lanserat sin första egna produkt. Cowait är en tjänst som ska effektivisera arbetet i AI-projekt.

– Det är på en väldigt teknisk nivå, men man kan säga att tjänsten är som en verktygslåda när man ska bygga AI-modeller. Den innehåller en del verktyg som gör det lättare att komma igång med infrastrukturen och de nödvändiga tjänster och processer som krävs för att skala och underhålla data-intensiva projekt. Det handlar till stor del om att effektivisera klusteranvändning och underlätta samarbetet kring modellbyggandet, med klar insyn och spårbarhet, säger Oskar Handmark, vd på Backtick.

Bolaget grundades 2018 och gjorde redan förra året en liten vinst men en omsättning på över fyra miljoner kronor. Majorieten av deras kunder finns i Skåne och tanken var att expandera internationellt under 2020. Förra året öppnade dessutom Backtick ett kontor i Silicon Valley.

– Vi var där i januari och hälsade på våra existerande kunder på plats. Men på grund av corona har vår expansion pausats något och vi har inte kunnat komma så långt som vi velat, säger Oskar Handmark.

I år väntas Backticks omsättning landa på ungefär samma nivå som 2019. Bolagets positiva kassaflöde är mer eller mindre säkrat tack vare konsultuppdragen. Grundarna ser sig ändå om för eventuella stödmedel eller externt kapital från någon möjlig strategisk partner.

Emiliano Strauss

Backtick Technologies i Lund har lanserat sin första egna produkt. Cowait är en tjänst som ska effektivisera arbetet i AI-projekt. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad