måndag 26 februari 2024

inloggad som

…och söker ny vd

|  
|  ,

VD Magnus Friberg har lämnat Zaplox och nu letar företaget efter hans efterträdare. Under tiden går Even Frydenberg in som tillförordnad vd medan Jonas Edelswärd tar över hans förra position som styrelseordförande.

– Jag kom in i styrelsen i maj 2019 för att tillföra nytt blod och för att jag hade 30 års bakgrund inom hotellindustrin. Hotellen är konservativa, när Zaplox startade för tio år sedan var det för tidigt, de var inte redo. Nu söker vi en fast vd med entreprenörskap i blodet och gärna med erfarenhet både från besöksnäringen och teknologi, säger Even Frydenberg.

I somras tog Zaplox in 20 miljoner kronor i en företrädesemission där förhållandena mellan storägarna förändrades. Industrifonden och en tysk ägarfamilj som varit med sedan företaget noterades valde att avstå från emissionen. I stället gick det Göteborgsbaserade bolaget Marknadspotential in som storägare.

– Vi gjorde en jättebra emission och fick in nya ägare som har känsla för bolaget och som kan ta över stafettpinnen, säger Jonas Edelswärd.

Niclas Lindstrand

VD Magnus Friberg har lämnat Zaplox och nu letar företaget efter hans efterträdare. Under tiden går Even Frydenberg in som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.