tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Knowit expanderar i Skåne efter förvärv

|  ,
|  

IT-bolaget Knowit förvärvade i oktober Creuna i en affär värd 178 miljoner kronor initialt, med möjliga tilläggsköpeskillingar som uppskattas kunna uppgå till cirka 163 miljoner. Det är tänkt att bolagen ska komplettera varandra inom digitala strategier, datadriven försäljning och marknadskommunikation.

I Skåne har Knowit inom affärsområdet Experience sedan tidigare varit starka inom e-handel. Bakgrunden till förvärvet i stort är att man ser en möjlighet att bli en ännu mer komplett partner till både befintliga och nya kunder som står inför, eller är mitt i, en digital transformation.

– Med Creuna-teamet i Malmö stärker vi vårt erbjudande ytterligare inom digital design och kreativitet. E-handel är ett av de områden där vi sett en ökad efterfrågan på utveckling under pandemin. Det är också ett av de områden där vi löpande rekryterar nya medarbetare i Malmöregionen, säger Christina Johansson, kommunikationschef på Knowit.

Enligt henne är Öresundsregionen viktig för Knowit och man har flera större kunder här. Därför fortsätter man rekrytera nya medarbetare löpande för att kunna möta upp efterfrågan.

– Knowit sitter vid Gustav Adolfs torg i Malmö och vi växer ytterligare. Därför har vi behövt större ytor och vi expanderar successivt.

Julia Eriksson

IT-bolaget Knowit förvärvade i oktober Creuna i en affär värd 178 miljoner kronor initialt, med möjliga tilläggsköpeskillingar som uppskattas kunna […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad