torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Nytt Malmöbolag bygger Airbnb för arbetsplatser

|  
|  

Malmöbaserade fastighetsveteranerna Anders Hedenskog och Nils Holmquist startar en förmedlingstjänst för flexibla arbetsplatser. Tjänsten Nooxter, som lanseras till årsskiftet, riktar sig till företag som har lediga kontorsytor och till egenföretagare och anställda som behöver tillfälliga kontorsplatser.

– Vi såg en lucka på marknaden för en matchningstjänst för de som har lokaler och de som behöver plats. Det finns väldigt många outnyttjade skrymslen och vrår, tomma ytor som bara tickar pengar, säger Nils Holmquist.

Det Malmöbaserade investmentbolaget Eber Holding står för en del av kapitalet bakom bolaget. Just nu utvecklas sajten samtidigt som Nooxter jobbar på att knyta till sig kunder.

– I dag finns en annan syn på vad ett kontor är och vad det fyller för funktion, samtidigt som vi ser en ökad efterfrågan på flexibla lösningar. Vi ser vår roll som lokalförmedlare, en slags matchningsplattform, som hjälper företag att hyra ut konferensrum, lediga skrivbordsplatser eller andra ytor, säger Nils Holmquist som beskriver tjänsten som en kombination av AirBnB och Tinder.

Nooxter lanseras till årsskiftet i Öresundsregionen, Stockholm och Göteborg. På sikt kommer företaget även att göra en internationell lansering, enligt Nils Holmquist.

– Tanken är att du ska ta din laptop och kunna sätta dig och jobba på något av Nooxterkontoren. De företag som upplåter yta måste uppfylla en lägsta nivå. Det får till exempel inte vara en tom lokal. Vi ser också möjligheter för företag och entreprenörer att utveckla sina affärsnätverk, säger han.

Nils Holmquist och Anders Hedenskog driver i dag fastighetsrådgivningsföretaget Sundsstaden. Den senare har tidigare bland annat varit vd i Bygg-Fast Projekt och Bredablick Fastighetspartner.

Sara Nkwe Assarsson

Malmöbaserade fastighetsveteranerna Anders Hedenskog och Nils Holmquist startar en förmedlingstjänst för flexibla arbetsplatser. Tjänsten Nooxter, som lanseras till årsskiftet, riktar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.