söndag 28 april 2024

inloggad som

Handiscover siktar på nya branscher

|  
|  

I våras var Handiscover nära att gå under när coronapandemin gjorde ny finansiering omöjlig. Ett EU-stöd som säkrats precis innan utbrottet blev räddningen och nu nyanställer i stället Handiscover samt breddar sin tjänst om tillgänglighet för människor med funktionsvariationer till andra branscher än hotellnäringen.

– Vi fortsätter med vår marknadsplats, men den är rätt lugn nu på grund av covid-19. I vår målgrupp görs nästan inga resor eftersom många är i riskgruppen. I stället adderar vi ett koncept med utbildning och utvärdering om tillgänglighet och anställer Magnus Berglund, som varit tillgänglighetsdirektör på Scandic. Han har gjort dem till bäst i branschen på tillgängiighet, säger Handiscovers vd och grundare Sebastien Archembeaud till Rapidus.

Hittills har fokus legat på hotellverksamheter, men nu förbereder Handiscover att sälja sitt koncept med utvärderingar, utbildningar och tillgänglighet även till andra branscher. Sebastien Archambeaud nämner allt från detaljhandel och destinationer till kontor och städfirmor.

– Det värsta som finns är brist på information. Att något inte är perfekt är en sak, men att inte kunna få veta det i förväg skapar en frustrerande upplevelse. Går det inte att komma in på ett museum så är det tråkigt, men det är mycket värre att ha tagit sig ända dit och märka att det inte går, säger han.

De 17 miljoner som kom från EU-programmet EIC Accelerator öppnade också möjligheten att få finansiering från European Investment Bank.

– Målsättningen är att göra en A-runda där vi tar in mellan sex och åtta miljoner euro. Vi börjar med att prata med European Investment Bank, men vill även ha med privata investerare. Förhoppningsvis kan vi göra det som en flerstegsraket under nästa år, säger Sebastien Archambeaud.

Niclas Lindstrand

I våras var Handiscover nära att gå under när coronapandemin gjorde ny finansiering omöjlig. Ett EU-stöd som säkrats precis innan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.