lördag 4 maj 2024

inloggad som

Finansprofiler ska lyfta Edvince

|  
|  

Tore Duvold är utsedd till ny vd i bioteknikbolaget Edvince. Senast var han vd för Innovation Fond Denmark som är den största publika fonden i Danmark. Tidigare i år fick bolaget också ny styrelseordförande, Niclas Lundqvist, medgrundare till investeringsbolaget Pickwick Capital i Lund.

Edvince bygger på forskning av grundaren professor Lars Edvinsson. Han har hittat en substans som kan användas för behandling av strokepatienter för att förbättra möjligheterna att rehabilitera dem. Bolaget är i behov av nytt kapital för att fortsätta verksamheten och värvar nu två investeringstoppar.

– Vi håller nu på att konstituera oss och diskuterar olika vägar att kapitalisera bolaget och fortsätta utvecklingen, säger Tore Duvold, som har disputerat i organisk kemi och tidigare bland annat varit utvecklingschef på danska Leo Pharma.

Han kan inte avslöja hur mycket pengar de behöver ta in i nuläget eller när den planerande kliniska fas 2-studien ska starta, men han hoppas att den kan påbörjas på danska kliniker nästa år. Edvince har varken anställda eller planer på att anlita någon personal utöver styrelse, vd och grundare. I stället köper man in tjänster vid behov.

– Edvince kommer att fortsätta vara ett virtuellt bolag, säger Tore Duvold.

Tore Duvold är sedan september i år även vd för det noterade bioteknikbolaget Coegin Pharma, som flyttat huvudkontoret från Stockholm till Medicon Village i Lund, där även Edvince har sin bas. Coegins utveckling sker i Norge under ledning av grundaren Berit Johansen.

Elisabet Ottosson

Tore Duvold är utsedd till ny vd i bioteknikbolaget Edvince. Senast var han vd för Innovation Fond Denmark som är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.