torsdag 2 maj 2024

inloggad som

AddPro ska dubbla förvärven

|  
|  

I somras köpte danska riskkapitaljätten Axcel en majoritet i AddPro-koncernen. Med nya muskler ska nu det Malmöbaserade IT-bolaget öka tillväxttakten och förvärva dubbelt så många bolag till koncernen.

– Vi har ganska mycket mer muskler med Axcel som partner in crime. Vår första stora satsning kommer att vara att bli lite mer aggressiva på förvärvssidan, det ska gå lite snabbare. Hittills har vi gjort fyra förvärv på tio år, jag tror vi kan dubbla den hastigheten. Vi har redan ett par stycken vi förhandlar med, men av erfarenhet händer inget i nio av tio fall, säger Nicklas Persson, vd och grundare på AddPro.

Under året har AddPro dessutom hittills värvat cirka 50 nya medarbetare. Tillsammans med flera av AddPros tidigare delägare har Nicklas Persson återinvesterat i den nya konstellationen. Den operativa ledningen kommer därmed att förbli densamma.

– I detta nödens år har vi investerat väldigt mycket i vår struktur och personal. Vi bygger bolaget inför framtiden, hur den än ser ut, säger Nicklas Persson.

Förra året ökade AddPro omsättningen från 336 miljoner kronor 2018 till 776 miljoner, delvis på grund av förvärvet av ITF. 2020 beräknas omsättningen landa på runt 850 miljoner kronor. Axcel och dess portföljbolag omsätter totalt cirka 15 miljarder kronor.

Emiliano Strauss

I somras köpte danska riskkapitaljätten Axcel en majoritet i AddPro-koncernen. Med nya muskler ska nu det Malmöbaserade IT-bolaget öka tillväxttakten […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.