onsdag 17 april 2024

inloggad som

AddPro ska dubbla förvärven

|  
|  

I somras köpte danska riskkapitaljätten Axcel en majoritet i AddPro-koncernen. Med nya muskler ska nu det Malmöbaserade IT-bolaget öka tillväxttakten och förvärva dubbelt så många bolag till koncernen.

– Vi har ganska mycket mer muskler med Axcel som partner in crime. Vår första stora satsning kommer att vara att bli lite mer aggressiva på förvärvssidan, det ska gå lite snabbare. Hittills har vi gjort fyra förvärv på tio år, jag tror vi kan dubbla den hastigheten. Vi har redan ett par stycken vi förhandlar med, men av erfarenhet händer inget i nio av tio fall, säger Nicklas Persson, vd och grundare på AddPro.

Under året har AddPro dessutom hittills värvat cirka 50 nya medarbetare. Tillsammans med flera av AddPros tidigare delägare har Nicklas Persson återinvesterat i den nya konstellationen. Den operativa ledningen kommer därmed att förbli densamma.

– I detta nödens år har vi investerat väldigt mycket i vår struktur och personal. Vi bygger bolaget inför framtiden, hur den än ser ut, säger Nicklas Persson.

Förra året ökade AddPro omsättningen från 336 miljoner kronor 2018 till 776 miljoner, delvis på grund av förvärvet av ITF. 2020 beräknas omsättningen landa på runt 850 miljoner kronor. Axcel och dess portföljbolag omsätter totalt cirka 15 miljarder kronor.

Emiliano Strauss

I somras köpte danska riskkapitaljätten Axcel en majoritet i AddPro-koncernen. Med nya muskler ska nu det Malmöbaserade IT-bolaget öka tillväxttakten […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Miljonregn över skånska startups

  ,
  Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

 • Det offentliga räds inte NIS2

  I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

 • Sandberg donerar 100 Mkr

  Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.