fredag 3 maj 2024

inloggad som

WordDiagnostics får Bonnierveteran som ny vd…

|  
|  

WordDiagnostics, som använder AI för att fastställa psykisk ohälsa, har rekryterat Tomas de Souza som ny vd. Han lämnade för ett år sedan sin tjänst som innovationsdirektör för Bonnier News.

– Jag blev introducerad för bolaget via Pontus Bodelsson som tidigare var min chef på Bonnier. Han var en tidig ängelinvesterare i WordDiagnostics och har nu blivit bolagets ordförande. Jag konsultade åt dem en tid och då visade det sig att de saknade en pusselbit som jag kände igen mig i, säger Tomas de Souza till Rapidus.

WordDiagnostics fick en flygande start när bolaget utnämndes till Årets Uppstartsbolag 2018 i Venture Cup. Grunden är ett forskningsprojekt där patienter själva får beskriva hur de mår med fria ord, som sedan analyseras av en AI. Tills nu har Katarina Kjell, en av de tre forskarna bakom projektet, varit vd.

– Bolaget har gjort mycket på forskningssidan, har en tydlig idé och vunnit många fina priser, men verksamheten har inte kommit igång. Allting händer nu, säger Tomas de Souza.

Niclas Lindstrand

WordDiagnostics, som använder AI för att fastställa psykisk ohälsa, har rekryterat Tomas de Souza som ny vd. Han lämnade för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.