tisdag 18 juni 2024

inloggad som

WordDiagnostics får Bonnierveteran som ny vd…

|  
|  

WordDiagnostics, som använder AI för att fastställa psykisk ohälsa, har rekryterat Tomas de Souza som ny vd. Han lämnade för ett år sedan sin tjänst som innovationsdirektör för Bonnier News.

– Jag blev introducerad för bolaget via Pontus Bodelsson som tidigare var min chef på Bonnier. Han var en tidig ängelinvesterare i WordDiagnostics och har nu blivit bolagets ordförande. Jag konsultade åt dem en tid och då visade det sig att de saknade en pusselbit som jag kände igen mig i, säger Tomas de Souza till Rapidus.

WordDiagnostics fick en flygande start när bolaget utnämndes till Årets Uppstartsbolag 2018 i Venture Cup. Grunden är ett forskningsprojekt där patienter själva får beskriva hur de mår med fria ord, som sedan analyseras av en AI. Tills nu har Katarina Kjell, en av de tre forskarna bakom projektet, varit vd.

– Bolaget har gjort mycket på forskningssidan, har en tydlig idé och vunnit många fina priser, men verksamheten har inte kommit igång. Allting händer nu, säger Tomas de Souza.

Niclas Lindstrand

WordDiagnostics, som använder AI för att fastställa psykisk ohälsa, har rekryterat Tomas de Souza som ny vd. Han lämnade för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Magle på köparstråt

  Magle Chemoswed i Malmö aviserar sitt andra förvärv på kort tid. Först var det Amniotics som slukades, nu köper kontraktstillverkaren ett danskt bolag för 240 Mkr.

 • Tillfällig avkylning i het bransch

  HMS Network-grundarens ehandelsbolag JS Energi i Helsingborg kämpar med lönsamheten. Försäljning av värmepumpar på nätet gav växtvärk under chock-året för elpriser 2022.


 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Färgrikt bolag söker kapital

  Lundabolaget Mantis Photonics letar finansiering för att vidareutveckla sitt instrument för en ny typ av medicinska undersökningar av ögats näthinna.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

 • Till salu: app mot psykisk ohälsa

  Bolaget bakom hälsoappen Ablemind är försatt i konkurs. Men konkursförvaltaren är optimistisk och tror att han snabbt kan hitta en ny ägare till bolagets digitala verktyg.