tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Ny vd på kvinnohälsobolaget Pharmiva

|  
|  

Christina Östberg Lloyd är ny vd för kvinnohälsobolaget Pharmiva efter Lars Hedbys, som var tillförordnad vd fram till sista september. Hon är gynekolog och har i 20 år arbetat inom läkemedelsindustrin, senast som forskningsdirektör vid Novo Nordisk i Malmö.

– Det som driver mig är att få skapa nya förutsättningar för bättre hälsa. Som gynekolog brinner jag förstås för kvinnoperspektivet. Den erfarenhet jag fått från stora internationella bolag kommer jag ha stor glädje av i min nya roll och inser förstås att det är mycket nytt att sätta sig in i för att leda ett mindre innovationsdrivet bolag, säger Christina Östberg Lloyd.

Under året har Pharmiva gjort förberedelser inför nästa kliniska studie av sin CE-märkta medicintekniska produkt, som är tänkt att bota bakteriell vaginos.

Ungefär 30 procent av kvinnor i fertil ålder världen över drabbas av denna underlivsinfektionen. Den ger besvärande symtom, ökar risken för andra könssjukdomar och kan orsaka för tidig födsel hos gravida. I dag behandlas den ofta med antibiotika och Pharmivas produkt är helt fri från antibiotika. Chistina Östberg Lloyd säger att det är en stor fördel då den inte bidrar till antibiotikaresistens och de stora folkhälsoproblem det kommer föra med sig.

– En tidigare klinisk studie har gett positiva resultat och i den kommande, som startar tidigt nästa år, har produkten utvecklats ytterligare. Vi är i dag en dryg handfull sysselsatta på Phamiva och kommer inom kort utöka med fler inom utveckling, produktion och marknad, säger hon.

Elisabet Ottosson

Christina Östberg Lloyd är ny vd för kvinnohälsobolaget Pharmiva efter Lars Hedbys, som var tillförordnad vd fram till sista september. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad