lördag 18 maj 2024

inloggad som

CellRebel värvar internationell telekomprofil

|  
|  

Mjukvarubolaget CellRebel, som utvecklar en plattform för dataanalys, tar in en tungviktare på området telekom. På en extrastämma i november väljs Benoit Hanssen, teknisk chef på Wind Tre i Italien, in i styrelsen.

Bolagets analysplattform riktar sig mot mobiloperatörer och ytterligare företag inom telecom. Den gör att företag kan köpa nätverksdata som sammanställs och analyseras. I början av året fick de sina första betalande kund.

Under hösten förstärks styrelsen med Benoit Hanssen, som även varit teknisk chef och vd för Vodaphone i Australien, teknisk chef för Vodafone Hutchison och innan dess nästan tio år på Ericsson.

– Vi ville ha med Benoit Hanssen på grund av hans gedigna erfarenhet från telekombranschen. Benoit jobbar just nu som CTO på en av Europas största mobiloperatörer. Att få in hans input i produktutvecklingen och veta vad som gäller just nu inom branschen är värt oerhört mycket. Med ett stort internationellt nätverk är förhoppningen också att han ska kunna öppna dörrar för eventuella kunder, säger Tibor Rathonyi, vd CellRebel

I nuläget har tre internationella kunder skrivit kontrakt med CellRebel. Tibor Rathonyi uppger att det bland annat rör sig om ett av världens tre största strategi- och managementkonsultbolag, och en nätproduktleverantör som säljer infrastruktur till mobilnät.

Utöver värvningen har bolaget precis tagit in en miljon i kapital för att, enligt dem själva, fylla på i kassan. Det efter att förra året ha genomfört en nyemission på 3,5 miljoner.

Vad är nästa steg för er?

– Nästa steg är att vi ska jobba med de befintliga kunderna, de är internationella storspelare, och få till globala ramavtal med dem samt få fler nya kunder, säger Tibor Rathonyi.

Mette Carlbom

Mjukvarubolaget CellRebel, som utvecklar en plattform för dataanalys, tar in en tungviktare på området telekom. På en extrastämma i november […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]