måndag 29 april 2024

inloggad som

Stockholmbolag blir del av QGroup

|  ,
|  

Malmöbaserade QGroup köper upp 30 procent av branschkollegan Dynabyte i Stockholm som nu blir en del av IT-konsultkoncernen. Med sina cirka 50 anställda och sin årliga omsättning på runt 65 miljoner är Dynabyte det största bolaget som QGroup köpt in sig i.

– Vi köper in oss i en flerstegare, initialt 30 procent av bolaget. Vi har haft kontakt och samarbeten med Dynabyte i fyra år och lärt känna gänget. Det finns flera bra synergier som vi kan dra nytta av och vi sitter på olika kunder så vi kan öppna nya kundsegment för varandra, säger QGroups koncernchef Jon Carvell till Rapidus.

Vad affären är värd vill han inte avslöja, men han säger att de överväger att flytta ihop i huvudstaden. Innan förvärvet hade QGroup 130 anställda i Stockholm och efter förvärvet har koncernen sammanlagt över 500 anställda och 14 kontor i åtta länder.

– Vi spräcker femhundringen, det känns speciellt kul för att vi är halvvägs till etappmålet på tusen anställda, säger Jon Carvell.

Emiliano Strauss

Malmöbaserade QGroup köper upp 30 procent av branschkollegan Dynabyte i Stockholm som nu blir en del av IT-konsultkoncernen. Med sina […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.