lördag 20 april 2024

inloggad som

Hon är Pink Programmings nya verksamhetsledare

|  
|  

Den ideella föreningen Pink Programming värvar en ny verksamhetsledare i Andrea Arvidsson. Hon kommer senast från samma roll på Doc Lounge och ska nu driva på en digital expansion av Pinks verksamhet.

– Det roliga är att jag absolut inte har någon programmeringsbakgrund, jag kommer från film och dokumentär-branschen och pluggade medier och kommunikation. Men jag brinner för jämställdhet och att kunna åstadkomma förändring i viktiga frågor. Sen är jag omringad av otroligt många som är experter på programmering vilket känns tryggt, säger Andrea Arvidsson till Rapidus.

Under sommaren har Pink Programming dessutom genomgått en digital omställning. Deras söndagsverkstäder Digital Sundays, fysiska möten som i regel var fullsatta, har flyttat över till nätet. Det gör att de kan ha fler deltagare och att föreningen kan nå kvinnor i hela Sverige. Planen är att starta upp de fysiska evenemangen till våren igen, men de digitala träffarna fortsätter som en komplettering till dessa.

– Det har varit en minst sagt stökig vår och sommar, och det var en utmaning även för Pink eftersom verksamheten byggde på fysiska möten. Men det är just det jag uppskattar och som inspirerar mig så mycket med Pink, att man fokuserar på lösningar i stället för problem, säger Andrea Arvidsson.

Emiliano Strauss

Den ideella föreningen Pink Programming värvar en ny verksamhetsledare i Andrea Arvidsson. Hon kommer senast från samma roll på Doc […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.