torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Audiodo tecknar avtal med PSB Speakers

|  
|  

Malmöbolaget Audiodo har fått en ny partner, kanadensiska PSB Speakers, som ska använda Audiodos mjukvara för personligt ljud i sina kommande hörlurar. Sedan tidigare har Audiodo ett liknande avtal med amerikanska Skullcandy.

– PSB är ett varumärke som är mer inriktat mot audiofiler, så vi är väldigt nöjda med kvalitetsstämpeln det innebär för vår lösning. Just nu ligger vårt fokus på just hörlurar, men vår teknik fungerar även i högtalare, datorer, tv-apparater, bilar mm , säger Audiodos vd Jenny Strömberg till Rapidus.

Företaget fortsätter att leta efter fler tillverkare som kan vilja använda tekniken för att personalisera ljudet. När coronapandemin förhindrade alla resor skulle Jenny Strömberg precis till Kina för möten. Nu får de kontakterna i stället skötas via partners, liksom i Sydkorea och Japan.

– De kan inte heller resa, men de kan språket och kulturen. Våra kunder har försenat sina projekt som skulle lanseras i år, de kommer i stället under andra kvartalet 2021, så det påverkar kassaflödet negativt. Men vi tog in pengar i januari och har flyttat om i budgeten, säger Jenny Strömberg.

Trots tiderna har Audiodo gjort fyra nyanställningar under våren. Två personer har rekryterats till marknadssidan, liksom en utvecklare och en doktor i signalbehandling. Nu ska en produktchef anställas och ett par utvecklare till. Och förhoppningen är att inom kort teckna avtal med fler tillverkare, särskilt i Asien

– Vi hoppas att PSB-avtalet ska övertyga andra hörlursvarumärken om att vår teknik är trovärdig. Vi är en global spelare redan i dag och vi har kommit ganska långt tillsammans med vår partner i Japan, säger Jenny Strömberg.

Niclas Lindstrand

Malmöbolaget Audiodo har fått en ny partner, kanadensiska PSB Speakers, som ska använda Audiodos mjukvara för personligt ljud i sina […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.