torsdag 25 april 2024

inloggad som

Tre frågor till Martin Linde…

|  
|  

…vd för AegirBio, som startades av Lundabolaget LifeAssays och amerikanska Abreos Bioscience för att ge stöd i behandling av biologiska läkemedel så att patienter får rätt dos.

I fredags noterades AegirBio på Spotlight och kursen rusade med 40 procent i öppningen efter en rejält övertecknad emission. Är du förvånad?

– Nej, jag tror egentligen att aktien kan ge mer. Tillsammans med teckningsoptionen som kom med i paketet är rusningen nästan 60 procent, men jag tycker fortfarande att det är billigt.

Satte ni priset för lågt då?

– Det kan man undra, vi hade en coronavärdering. Beslutet att notera oss togs när det var som värst, men vi tyckte att vi hade bra fundamenta i bolaget och ett par projekt som borde få effekt både på bolaget och på börsvärdet.

Med emissionen får ni in 17,25 miljoner kronor före emissionskostnader. Vad ska det kapitalet användas till?

– Vi ska få igång säljmaskinen nu. Teknikerna var för sig är så beprövade att det som gäller är att bygga upp en säljorganisation. Vår första försäljning är gjord, till ett sjukhus i USA som jobbar uteslutande med MS-patienter. Får man för lite av läkemedlet så blir man mycket sjukare, får man för mycket så riskerar man hjärnskador. Hade vi inte haft den förhatliga coronan så hade vi säkert varit igång på fler ställen.

Niclas Lindstrand

…vd för AegirBio, som startades av Lundabolaget LifeAssays och amerikanska Abreos Bioscience för att ge stöd i behandling av biologiska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.