fredag 26 april 2024

inloggad som

… och portföljbolaget Laccure fyller kassan

|  ,
|  

För drygt ett år sedan avslutade amerikanska Combe sitt samarbetsavtal med Aqilion-bolaget Laccure. Företaget har i väntan på en ny partner gått vidare med produktutvecklingen och tar nu in 2,8 miljoner kronor.

– Det här är en väldigt liten emission riktad direkt till våra nuvarande aktieägare för att hålla verksamheten igång, säger Cristina Glad, ordförande i Laccure.

Helsingborgsbolaget utvecklar en receptfri vaginal tablett som motverkar infektioner som skapar obalans i den vaginala bakteriefloran och orsakar bakteriell vaginos. I avtalet med Combe, som tillverkar varumärken som Clerasil och Just for Men, ingick exklusiva rättigheter till Laccures produkt. På sikt skulle Combe helt ta över produkten.

– Det var en strategisk omprövning från dem som ledde till att samarbetet avbröts, inget ovanligt. Värdet i projektet finns kvar och vi har två mycket lyckade kliniska studier, säger Cristina Glad.

Sedan hon började som ordförande för drygt ett år sedan har bolaget knappast sökt febrilt efter en ny partner. Med finansiering säkrad från Aqilion har Laccure passat på att vidareutveckla sin produkt.

– Inget dramatiskt, förbättringar som vi bedömer kan göra projektet mer attraktivt. Men affärsstrategin är densamma som tidigare, det vill säga att söka en ny exit. Vi har ingen ambition att bli ett marknadsbolag, säger Cristina Glad.

Emiliano Strauss

För drygt ett år sedan avslutade amerikanska Combe sitt samarbetsavtal med Aqilion-bolaget Laccure. Företaget har i väntan på en ny […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.