fredag 19 april 2024

inloggad som

Tre frågor till Ulf Hagman…

|  
|  

… tf vd på OptiFreeze som i fredags bytte listning från Spotlight till First North.

Hur gick första dagen?

– Det var ingen större skillnad, vi har varit noterade på Spotlight sedan 2014 och fick ungefär samma slutkurs på First North. Att byta lista är del av vår långsiktiga plan, Nasdaq är ett starkt varumärke internationellt som ger en kvalitetsstämpel och vår stora marknad finns utanför Sverige.

Tog ni in några pengar i samband med listbytet?

– Nej, vi gjorde en nyemission på drygt 17 miljoner kronor för knappt ett år sedan och enligt våra planer behöver vi inte något ytterligare kapital. Vi räknar med att komma i kommersiellt läge under 2020 och ha intäkter som täcker upp utgifterna med positivt kassaflöde under andra halvåret.

Vad är det som når marknaden under det här året?

– Vi har flera projekt som är nära ett kommersiellt genombrott. Närmast är behandlingen av snittblommor, som ger mellan fem och sju dagars längre hållbarhet för konsumenten. Men vi hittar också nya användningar för vår teknik. Till exempel gör vi tillsammans med skogsbolaget BCC i Landskrona tester på eukalyptussticklingar i Sydafrika för att stärka dem och minska svinnet.

Niclas Lindstrand

… tf vd på OptiFreeze som i fredags bytte listning från Spotlight till First North. Hur gick första dagen? – […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.