måndag 29 april 2024

inloggad som

Pinmeto pausar expansion

|  
|  

Så snart det blev tydligt vilka branscher som skulle drabbas av den rådande pandemin erbjöd Malmöbaserade Pinmeto att pausa faktureringen. Samtidigt skjuter företaget upp sin planerade expansion.

– Vi hörde av oss rätt tidigt till våra kunder inom hotell- och restaurang och erbjöd dem att inte behöva betala. Så vi pausar faktureringen och tar det månad för månad, säger Daniel Melkersson, vd för Pinmeto, till Rapidus.

Mjukvarubolaget har tagit fram en karttjänst som hjälper företag att göra sig tillgängliga på sociala medier. De har bland andra H&M, Volvo Groups och Fitness 24/7 som kunder. Tidigare i år blev de utnämnda till årets Rapidusföretag.

Andelen kunder inom de hårdast drabbade branscherna ligger strax över 5 procent, så för Pinmetos del står de inte för en avgörande del av verksamheten.

– Vi får hjälpas åt under krisen. Det är heller ingen idé att gå och kräva in pengar som inte finns, säger han.

Själva har de enligt Daniel Melkersson snabbt kunnat ställa om, blivit kostnadseffektiva och lagt stora satsningar på is.

– Det finns en plan på att göra en större expansion, men det tänker vi inte göra det nu utan får vänta tills allt har lugnat ner sig, säger han.

Mette Carlbom

Så snart det blev tydligt vilka branscher som skulle drabbas av den rådande pandemin erbjöd Malmöbaserade Pinmeto att pausa faktureringen. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.