måndag 29 april 2024

inloggad som

TicTacs plattform till hela Helsingborgs stad

|  
|  

Helsingborgs stad har tecknat avtal med Malmöföretaget TicTac Interactive om en digital utbildningsplattform. Alla stadens runt 11.700 medarbetare ska få tillgång till TicTacs läroplattform Docebo. Ordervärdet ligger på runt en miljon kronor om året när alla licenser är i bruk.

– Det ligger ett års förundersökning till grund för att Helsinborgs stad valde att gå vidare med projektet. Docebo är en italiensk plattform som vi tog in för två år sedan som bygger mycket på socialt lärande och att ta tillvara kunskapen som redan finns i en organisation, säger TicTacs försäljningschef Benjamin Rosén till Rapidus.

Docebo har redan tagits i bruk hos Socialstyrelsen och ett antal privata företag, men Helsingborgs stad är den första kommunen i Sverige som valt lösningen.

– Offentlig sektor är ganska sent ute med att digitalisera, men gör det väldigt effektivt. Det finns många intressanta planer i svenska kommuner nu, säger Benjamin Rosén.

För en månad sedan skrev Rapidus att TicTac fick sin första kund i Mellanöstern. Benjamin Rosén säger att coronapandemin stärker efterfrågan för företagets ena affärsområde, licenser och plattformar.

– Men vårt andra affärsområde, att skapa innehåll, riktar sig mot större företag. De har ingen verksamhet eftersom personalen är permitterad. Så där har vi sett en minskning och ett par projekt har pausats medan plattformarna går på högvarv, säger han.

Niclas Lindstrand

Helsingborgs stad har tecknat avtal med Malmöföretaget TicTac Interactive om en digital utbildningsplattform. Alla stadens runt 11.700 medarbetare ska få […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.