fredag 3 maj 2024

inloggad som

Bioextrax notering kraftigt övertecknad

|  
|  

I mars – mitt under rådande pandemi – gick Lundabolaget Bioextrax till börsen med en nyemission på 6,5 miljoner kronor. Den tecknades till cirka 780 procent och 50 miljoner.

– Det är extra kul med tanke på att det har varit ett oroligt börsklimat den senaste tiden. Men det var ju en liten emission och vi visste innan att det fanns ett stort intresse från många personer, säger Bioextrax vd Edvard Hall.

Bolaget har en patenterad biobaserad teknik som utnyttjar bakterier för att utvinna värdefulla material från avfall. De utvinner till exempel polymerer som kan användas för att producera organiskt nedbrytbar plast, en process som dessutom ger en biprodukt som kan användas för att producera djurfoder. En annan tillämpning, som testas i samarbete med H&M och tyska Mühlmeier, är att tillverka mikrofibrer och textil från kycklingfjädrar.

– Mycket av pengarna går till existerande personal och även någon rekrytering. Vi har också en pilotanläggning som måste driftas. Men nu kan vi verkligen accelerera kommersialiseringen och ta existerande forskningsbaserade samarbetsprojekt vidare mot kommersiella samarbeten, säger Edvard Hall.

Första handelsdagen för Bioextrax aktier på Spotlight Stock Market är planerad till 28 april.

Emiliano Strauss

I mars – mitt under rådande pandemi – gick Lundabolaget Bioextrax till börsen med en nyemission på 6,5 miljoner kronor. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.