söndag 19 maj 2024

inloggad som

Safeture satsar på masskommunikation

|  
|  

Lundabolaget Safeture breddar sitt erbjudande. Tidigare såldes deras produkt primärt som en resesäkerhetsapp. Nu ska de även satsa på masskommunikation, skräddarsydd information och att förstå var de anställda befinner sig.

– Nu hör globala företag och myndigheter av sig till oss och vill använda vår plattform för masskommunikation. Och vi har pågående diskussioner med ett bolag som har flera hundratusen anställda som vill använda vårt verktyg för sin personalsäkerhet, säger bolagets vd Magnus Hultman till Rapidus.

Safetures plattform kan hålla koll på vilken byggnad, stad eller nation varje medarbetare – eller invånare – befinner sig i, och kan skicka skräddarsydd kommunikation till olika grupper. Bolaget har inte börjat marknadsföra detta på bred front än, utan har hittills utbildat fältsäljarna i de nya bredare möjligheterna, enligt Magnus Hultman.

– Vi kallar det “platform for communication, information and location”. Tekniken har vi redan, nu håller vi på att segmentera produkten så att vissa moduler kan göras tillgängliga för fler individer hos kunderna. Corona har skapat en efterfrågan av denna typ av plattform. Vi hade detta på gång redan tidigare så nu kan vi reagera snabbt på efterfrågan. En effekt av den ändrade marknadsstrategin är att vi blir mer relevanta för fler ännu oftare, säger han.

Han tror att omsättningen kan skjuta i höjden om de får en stor ökning av användare av plattformen hos myndigheter och storbolag. Sedan tidigare är målsättningen att komma upp i en stadig omsättning, som inte kräver omförsäljning, på tio miljoner kronor per månad någon gång under 2022.

Elisabet Ottosson

Lundabolaget Safeture breddar sitt erbjudande. Tidigare såldes deras produkt primärt som en resesäkerhetsapp. Nu ska de även satsa på masskommunikation, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]