söndag 28 april 2024

inloggad som

Distributed Medical tecknar avtal med jätten Eizo

Distributed Medical planerar en storsatsning på den brittiska marknaden med sitt bildhanteringssystem för foton och video i vården. Bolaget har skrivit avtal med engelska delen av japanska storbolaget Eizo, som ska sköta försäljning och marknadsföring.

Distributed Medical har nu fått fäste i Norden med en stadig ökning sålda enheter. Nu har de valt Storbritannien som första marknad utanför Norden att satsa på. Valet föll på Eizo eftersom de redan jobbat med den nordiska delen under tre år, enligt Filip Strandqvist, Distributed Medicals medgrundare.

– I mitten av februari skrev vi under avtalet med den engelska delen av Eizo, ett globalt bolag säljer bildskärmar för olika användningsområden och har flera tusen anställda, säger han.

Eizo har säljorganisation, återförsäljare och en betydande marknadsnärvaro i Storbritannien, men vill öka sin försäljning av bildskärmar inom det kliniska området tillsammans med Distributed Medical, uppger Filip Strandqvist. Det kan exempelvis göras genom att addera intelligenta funktioner till bildskärmarna, något Distributed Medicals mjukvara kan göra. Bolagen har planerat för en stor gemensam marknadsintroduktion.

– Vår försäljning har hittills ökat. Detta räkenskapsår, som slutar i juni, omsätter vi nästan lika mycket på bara första halvåret som under hela förra året, säger han.

Förra räkenskapsåret, som alltså slutade juni 2019, omsatte bolaget 13,5 miljoner kronor med en vinst på 2,5 miljoner. Distributed Medicals produkt är baserad på mjukvara som kan samla in foto och videor från alla bildproducerande enheter inom vården, som exempelvis vid röntgen, operation eller endoskopiundersökning, med säker lagring och användning av bilderna enligt patientdatalagen. Ledtiderna för nya affärer är långa i branschen och nu råder osäkerhet kring hur kraftig inbromsningen till följd av coronapandemin blir.

– I nuvarande coronasituation bedrivs ingen upphandling i exempelvis Sverige så vår nya satsning är lite suboptimal, säger Filip Strandqvist, som tillsammans med medgrundaren Björn Lundmark är huvudägare i bolaget.

Elisabet Ottosson

Distributed Medical planerar en storsatsning på den brittiska marknaden med sitt bildhanteringssystem för foton och video i vården. Bolaget har skrivit avtal […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.