söndag 25 februari 2024

inloggad som

Science Village Scandinavia värvar ny vd

Christian Lindfors lämnar tjänsten som regionchef för Tyréns Syd för att ta över vd-posten i Science Village Scandinavia.

– Jag har ett förflutet inom fastighetsutveckling hos både NCC och Tyréns fram till Lehmankraschen. Sedan fick jag jobba bredare med samhällsbyggnad och perspektiv som är viktiga även för Science Village Scandinavia. Vår uppgift är ju att skapa ett värde för hela samhället, säger han till Rapidus.

Science Village Scandinavia ägs av Lunds universitet, Lunds kommun och Region Skåne. Christian Lindfors tillträder nästa måndag samtidigt som Peter Andersson, nu tillförordnad vd, fortsätter som projektchef för Lund Science Center.

– Det blir en stor utmaning för mig, men samtidigt extremt intressant att vara del i skapandet av ett globalt kunskapsekosystem i Science Village. Vi vill ju inte ha två världsledande forskningsanläggningar, ESS och MAX IV, som resulterar i vetenskapliga vinningar internationellt utan att göra avtryck i regionen. Även näringslivet söker efter plattformar för framtida utveckling och det är otydligt vem som ska ta ledartröjan. Vi kan vara den part som överbryggar och erbjuder stöd så att kunskap stannar och gynnar de lokala aktörerna i regionen, säger Christian Lindfors.

Emiliano Strauss

Christian Lindfors lämnar tjänsten som regionchef för Tyréns Syd för att ta över vd-posten i Science Village Scandinavia. – Jag […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.