fredag 19 april 2024

inloggad som

Pink Programming får ny ordförande

|  
|  

Den ideella föreningen Pink Programming, vars syfte är att locka fler kvinnor till programmeringsyrken, har valt en ny styrelse. Vida Eivasi blir ny ordförande och Melina Bergström på Ideon Innovation blir vice.

– Jag kom först i kontakt med Pink Programming när jag besökte ett event. Jag blev väldigt imponerad av idéen bakom föreningen och engagemanget från de inblandade. Jag kände också att jag kunde bidra med mycket, till exempel hjälpa till att förbättra kommunikationen utåt så vi kan nå fler erfarna kvinnliga programmerare, nybörjare och sponsorer, säger Vida Eivazi.

Hon är till vardags finansiell rådgivare på SEB och har nyligen utbildat sig till ingenjör inom industriell ekonomi och management. Nya i Pink Programmings styrelse är även SEB:s Cecilia Ritzen, Erika Johansson på Malmö stad och Helena Wiedling Fernandes.

Bland de som lämnar styrelsen märks föreningens sponsoransvariga Matilda Andersson, medgrundaren Vanja Tufvesson, Ylva Amrén och tidigare ordföranden Linnéa Skoogh. De senare tre kommer fortsätta engagera sig i föreningens evenemang och rådgivande kommitté.

– Jag kommer såklart fortfarande åka på läger och lära ut programmering till kvinnor, men det ska bli kul att fokusera ännu mer på mitt jobb på Tengai och att stolt få följa Pink lite mer från sidan. Är det något jag är stolt över med den här föreningen så är det alla grymt kompetenta, drivna och genuina personer som helt ideellt lägger så mycket tid, energi och hjärta på Pink och våra deltagare, säger Vanja Tufvesson till Rapidus.

Verksamhetsledaren Alice Larsson lämnar föreningen och enligt Vida Eivazi är vikarie på ingång under tiden de rekryterar en ersättare. Eivazi har själv sin bas i Göteborg, men understryker att Pink Programming även fortsatt ska ha sin bas i Malmö.

– Vi har alltid varit representerade i storstäderna och kommer fortsätta jobba med möten på distans och ordna fysiska möten vid behov. Men jag kommer vara en del i Malmö, jag växte upp i Malmö och bodde där tills jag var 19 år och har familj kvar där, säger hon.

Emiliano Strauss

Den ideella föreningen Pink Programming, vars syfte är att locka fler kvinnor till programmeringsyrken, har valt en ny styrelse. Vida […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.